Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Päättäjä tekee arvokasta työtä

Tekninen johtaja Mikko Ilkka toimii esittelijänä teknisessä lautakunnassa. Lisäksi hänellä on läsnäolo-oikeus kaavoitus-, rakennus- ja ympäristölautakunnassa.

Uutiset - 22.3.2017 kello 14.10
Juha Jäntti
Päättäjä tekee arvokasta työtä
Tekninen johtaja Mikko Ilkka on tehnyt vuosien mittaan sujuvaa työtä useiden lautakuntakokoonpanojen kanssa. Hän arvostaa sitä, että ihmiset ovat valmiita antamaan aikaansa hoitaakseen yhteisiä asioita.

– Yhteyteni luottamushenkilöiden suuntaan toteutuvat pääasiassa kokoustyöskentelyn kautta.

Lautakunnan puheenjohtaja on tässä yhteistyössä keskeisessä roolissa. Hänen tyylinsä hoitaa asioita määrittää pitkälti lautakunnan työskentelyä ja yhteyksiä Ilkan suuntaan.

– Näissä tehtävissä on ollut yleensä kokeneita ja asioihin perehtyneitä ihmisiä.

Tavallisesti Ilkka käy lautakunnan puheenjohtajan kanssa tulevan kokouksen asialistan perinpohjaisesti läpi. Kokouksissa hän kertoo koko lautakunnalle ajankohtaiset kuulumiset.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Ilkan tuntuma on, että suurin osa päättäjien tarvitsemasta tiedosta välittyy sujuvasti kokousvalmistelujen ja kokousten kautta.

– Jos lautakunnan jäsenillä on muutoin kysyttävää, he ovat tottuneet ottamaan yhteyttä.

Vaalien lähestyessä Ilkka kokee pientä haikeaa oloa. Lautakunnassa kaikki ovat oppineet tuntemaan toisensa, ja työskentely on löytänyt mukavat uomansa.

– Uuden kokoonpanon kanssa jälleen tutustellaan jonkin aikaa, haetaan sisäistä rytmiä. Tulevalla kaudella riittää vanhoillekin jäsenille opiskeltavaa, koska tekninen ja kaavoituslautakunta yhdistyvät.

Ilkka ihailee sitä, että kuntalaiset lähtevät luottamustoimiin. He käyttävät siellä arvokasta aikaansa, ja palkkiot ovat pieniä.

– Usein juuri luottamushenkilöt kohtaavat kuntalaisilta palautepommitusta, joka on kärjistynyt sosiaalisen median kautta. Tämän keskellä tarvitaan aitoa innostusta ja vähän urheiluhenkeäkin.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös