Päihtynyt kuljettaja törmäsi rajusti mopoauton perään Lahdentiellä – Poliisi toivoo vihjeitä luvatta käyttöön otetun pakettiauton liikkeistä

0
Pahasti ruhjoutunut mopoauto suistui ulos tieltä. Kuva: Risto Ylitie

Lahdentiellä sattui raju peräänajo-onnettomuus perjantain ja lauantain välisenä yönä hieman ennen kahta aamuyöllä.

Rikosylikomisario Juha Siljamäki Sisä-Suomen poliisista kertoo, että onnettomuus tapahtui Lahdentiellä Kaivannon edustalla.

– Pakettiautoilija ajoi Tampereen suunnasta kohti Pälkänettä. Hän ohitti Kaivannon sillan kohdilla rekka-auton, palasi omalle kaistalleen ja törmäsi samaan suuntaan ajaneen mopoauton perään, Siljamäki kuvailee tapahtunutta Kangasalan Sanomille.

Mopoauto sinkoutui tien ulkopuolelle ja vaurioitui pahoin. Pakettiauto jatkoi matkaansa noin sadan metrin matkan ja päätyi niin ikään tien sivuun.

Yksin autossa ollut mopoauton kuljettaja vietiin Acutaan.

– Törmäys on ollut todella voimakas, mutta kerrankin kävi hyvä tuuri. Kuljettaja selvisi hyvin vähillä vammoilla, Siljamäki sanoo.

Pakettiautossa oli kyydissä kaksi henkilöä, joista kumpikaan ei loukkaantunut. Poliisi otti heidät molemmat kiinni.

– Kuljettajaa epäillään tässä vaiheessa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausainerikoksesta. On epäilys, että hän on käyttänyt alkoholin lisäksi muitakin huumaavia aineita, Siljamäki kertoo.

Lisäksi ensitietojen mukaan vaikuttaa siltä, että pakettiauto oli otettu luvattomasti käyttöön.

Poliisi kaipaa mahdollisia havaintoja pakettiauton liikkeistä.

– Epäilyjen mukaan sitä on kuljetettu holtittomasti ja kovilla nopeuksilla, joten se on voinut herättää ulkopuolisten huomiota, Siljamäki sanoo.

Havainnot ja vihjeet pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi.

Kuva: Risto Ylitie
Kuva: Risto Ylitie

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.