Päiväkodin johtaja kiittelee henkilökuntaa: ”Evakuointi tapahtui rauhallisesti ja ammattitaitoisesti”

0
Liutun päiväkoti evakuoitiin räjähdysvaaran takia maanantaina.

Liutun päiväkodin johtaja Mari Sandström kertoo, että tilojen evakuoiti tapahtui tänään maanantaina hyvin rauhallisesti. Päiväkoti jouduttiin evakuoimaan, kun kaivinkoneen kauha rikkoi maakaasuputken pihan työmaalla.

– Lapsetkin toimivat hyvin rauhallisesti, eikä kukaan hätääntynyt. Henkilökunta oli erittäin ammattitaitoinen. He auttoivat lapsille ohjeistuksen mukaisesti ulkovaatteet päälle ja veivät ohjattuun poistumispaikkaan, Sandström kertoo.

Evakuointi tehtiin päiväuniaikaan. Vaikka kaasuvuoto aiheutti syttymis- ja räjähdysvaaran, antoi pelastuslaitos päiväkodille ohjeistuksen, että lapsille saa pukea ulkovaatteet ennen poistumista.

– Tilanne oli ohi erittäin nopeasti. Kun pääsimme ulos, saimmekin jo lähes heti palata takaisin tiloihin, Sandström sanoo.

Hän kertoo, että turvallisuusohjeet käydään läpi päiväkodissa syksyisin ja ryhmät harjoittelevat itsenäisesti poistumisia.

Päiväkotilasten vanhemmat saivat Sandströmiltä tiedon tapahtumista tilanteen mentyä ohi.

– Tiedotin perheitä asiasta heti. Lisäksi tapahtuneesta on puhuttu lasten ja henkilökunnan kanssa. Keskusteluja jatketaan, kun perheet hakevat lapsiaan kotiin, Sandström kuvaa.

Lue myös: Kaivinkone katkaisi kaasuputken: Lapset ja henkilökunta eristettiin räjähdysvaaran takia Liutun päiväkodissa

Lue myös: Kaasuputki saadaan kuntoon iltapäivän aikana: ”Suurta uhkaa räjähdyksestä ei ollut”

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.