Päiväkodit yhä auki – Kangasalla turvataan työntekeminen mahdollisimman hyvin

0

Valtioneuvosto linjasi maanantaina, että varhaiskasvatus, esiopetus ja 1.-3.-luokkien opetus järjestetään edelleen yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lapsille. Suosituksena kuitenkin on, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on suinkin mahdollisuus.

– Linjaus on herättänyt jonkin verran pohdintaa, mitä tämä tarkoittaa Kangasalla. Perheissä on kovin erilaisia tilanteita ja meidän tavoitteemme on auttaa huoltajia ja lapsia selviytymään tässä tilanteessa sekä samalla turvata palvelu sitä eniten tarvitseville, kertoo Kangasalan kaupungin varhaiskasvatuksen johtaja Anni Aalto-Ropo.

Hän sanoo, että tänään tiistaina Kangasalan varhaiskasvatuksen ryhmissä on ollut paikalla noin puolet lapsista. Monia vanhempia on askarruttanut se, kenelle päivähoito jatkossa kuuluu.

Aalto-Ropo kertoo, että Kangasalan kaupunki katsoo tällä hetkellä kriittisiä työaloja ovat sosiaali- ja terveystoimi, palo- ja pelastusala, poliisi, rajavartiolaitos, tulli, puolustusvoimat, kaupan ja apteekin henkilöstö, vesi- ja viemärihuolto, energiahuolto, sähköhuolto, jätehuolto, viestinnän ja tiedotusvälineiden edustajat, varhaiskasvatus, esiopetuksen ja opetuksen työntekijät sekä elintarviketeollisuuden ja joukkoliikenteen työntekijät.

– Tämän lisäksi voi olla työaloja joita emme ole nyt osanneet huomioida. Seuraamme tällä viikolla yksiköissä olevien lasten määrää ja teemme tarvittaessa muutoksia, kuten esimerkiksi yksiköiden toiminnan yhdistämisiä, Aalto-Ropo sanoo.

Hän korostaa, että kaupungin tavoitteena on auttaa vanhempia ja mahdollistaa työntekeminen.

– Kangasalla kaikki lapset voi viedä päivähoitoon vanhempien niin valitessa, Aalto-Ropo sanoo.

Jos lapsi on pois varhaiskasvatuspalveluista poikkeusajanjakson aikana, poissaolopäivät hyvitetään automaattisesti perheelle määritellystä kuukausimaksusta.

– Tätä ei tarvitse erikseen anoa vaan poissaolot seurataan päiväkirjamerkinnöistä suoraan, Aalto-Ropo kertoo.

Opetushallitus tulee antamaan myöhemmin tänään ohjeita linjauksesta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.