Palveluasunnot Ilkkoon tai Nattariin

0
Nattarin malli voi olla toteutuessaan vaikka tämäntyyppinen. Käsitellyssa havainnekuvassa yksi vanha tornitalo on sijoitettu pubin kohdalle ja vastapuolinen rakennusmassa on korotettu kaksikerroksiseksi.

Vanhuksille suunnitellaan Rekola-kotoa korvaavia tehostetun palvelun asuntoja ja siihen liittyvää päiväkeskusta.
Kokonaisuuteen on tarkoitus sijoittaa 72 ympärivuorokautisen hoivan asuntoa, 25 hengelle tarkoitettu lyhytaikaisen hoivan osasto ja päiväkeskus.

Kokonaisuutta ollaan sijoittamassa Kangasalan länsiosaan alueellisen tasapainon ja Vatialan alueen hyvien palvelujen vuoksi.
Kokonaisuutta kehitellään kahden vaihtoehtoisen suunnitelman pohjalta. Nattari-vaihtoehdossa palveluasunnot päiväkeskuksineen sijoittuvat Nattarin nykyisen liikekeskuksen paikalle, Varikonranta-vaihtoehdossa Ilkontien eteläpuolelle, Pitkäjärven rantaan.

Varikonrannan vahvuuksia ovat tavoitettavuuden lisäksi uudisrakennuksesta avautuvat näköalat ja alueen ulkoilumahdollisuudet. Hoiva-asumisen lisäksi alueelle on mahdollista rakentaa tavanomaisia kerrostaloja.
Päiväkeskus voidaan toteuttaa ravintolamaisena, Pitkäjärven suuntaan avautuvana, ja se voi palvella myös muita asiakkaita kuin Varikonrannan asukkaita.

Nattari-malliin on tarkoitus osoittaa rakennusoikeutta noin 5 000 kerrosneliötä, ja se sisältää myös päiväkeskuksen ja lyhtyaikaisosaston.
Alustavasti tavoitteena on hyödyntää myös liikekeskuksen yhteydessä olevan seurakuntatalon tiloja. Nattarinraitti säilyy alueen keskeisenä kävely- ja pyöräilyreittinä.
Nattarin ja Varikonrannan kaavojen valmisteluaineistot ovat esillä kaavoituslautakunnassa, joka kokoontuu tiistaina.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.