Pandemiaohjausryhmä suosittelee jälleen etätyötä – esittää myös aville yleisötilaisuuksien rajaamista

0
Kuva: KS Arkisto

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä suosittelee Pirkanmaalle etätyötä ja esittää tiukennuksia yleisötilaisuuksien järjestämiseen, sairaanhoitopiirin tiedotteessa kerrotaan.

Etätyötä suositellaan kaikkiin niihin tehtäviin, joita on mahdollista etänä tehdä. Voimassa on laaja maskisuositus.

Lisäksi pandemiaohjausryhmä esittää aluehallintovirastolle, että kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet yli 16-vuotiaille rajoitettaisiin Pirkanmaalla korkeintaan 20 henkilöön.

Isompia tilaisuuksia voisi järjestää, jos koronapassi on käytössä. Myös kunnat voivat itse päättää alueellaan järjestettävien tilaisuuksien rajoituksista.

Pandemiaohjausryhmän tiedotteen mukaan sairaanhoitopiirin koronatapausten määrä jatkaa kasvuaan. Sairaalaan tulee päivittäin keskimäärin kolme uutta koronapotilasta. Päivittäin hoidossa olevien potilaiden määrä on Taysin sairaaloissa kääntynyt kasvuun.

Fimlabin testaus ei tarkoitettu koronapassia haluaville

Koronan ilmaantuvuus oli Pirkanmaalla viime viikon päättyessä 286 tapausta 100 000 asukasta kohden kahden viime viikon ajalta.

Viime viikolla todettiin 871 uutta koronatartuntaa. Positiivisten prosenttiosuus testatuista on 11,5 prosenttia Fimlabissa testatuista.

Tiedotteen mukaan testattujen määrä on selvästi kasvanut ja julkista testaamista on ryhdytty käyttämään myös vaihtoehtona rokottautumiselle. Testitulosten siirtymisessä OmaKantaan menee kuitenkin tällä hetkellä yli kolme vuorokautta.

– Fimlabin testaaminen ei ole tarkoitettu koronapassin saamiseksi vaan sairastuneiden diagnostiikkaan. Vain 16-17 -vuotiaille kunnat järjestävät testin koronapassin saamiseksi, muistuttaa ylilääkäri Jaana Syrjänen Taysista.

Pirkanmaan koronatartunnoista tartunnan lähde selvisi viime viikolla 64 prosentissa.

Todetut tartunnat ovat peräisin pääosin Pirkanmaalta. Prosentti tunnetuista tartunnoista oli saatu ulkomailta. Lasten ja nuorten tartunnat ovat selvästi kasvaneet viime viikosta koko Suomessa ja myös Pirkanmaalla.

Kotitestit toimivat potilailla, joilla on hengitystieinfektion oireita. Testiä voi käyttää esimerkiksi tilanteissa, joissa perheen lapsilla tai nuorilla ilmenee hengitystieinfektion oireita.

Jos kotitesti on positiivinen sairastuneen pitää hakeutua vielä laboratoriossa tehtävään testiin.

Kolmas rokotekierros

Yhden koronarokotuksen saaneita on nyt Pirkanmaalla 87,2 prosenttia. Yli 12-vuotiaista 82,3 prosenttia on kahdesti rokotettuja. Liki kolmasosa yli 80-vuotiaista on saanut kolmannen rokotteen.

Yli 12-vuotiaista 4,5 prosenttia on saanut kolmannen koronarokotteen.

Riskiryhmien ja kaikkien yli 60-vuotiaiden, joiden kakkosrokotteesta on kulunut puoli vuotta, kehotetaan hakemaan kolmas koronarokote.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.