Pankkiasiat olisi pyrittävä hoitamaan etänä – Osuuspankki on rajoittanut asiakkaiden määrää ohjeiden mukaan

0
Pankkiasiat kannattaa nyt hoitaa mahdollisuuksien mukaan etänä koronaviruksen ehkäisemiseksi, muistutetaan pankeista.

Pankit varautuvat mahdollisiin ruuhkiin konttoreissaan toivomalla, että mahdollisimman moni hoitaisi pankkiasiansa etänä tai vaikka puhelimella.

Ruuhkia on odotettavissa varsinkin kuun alussa kun eläkkeet ja monet Kelan tuet tulevat tileille.

Kangasalan Osuuspankista kerrotaan, että toistaiseksi konttorissa on ollut tilaa. Asiakkaiden määrää pankkisalissa on rajoitettu hallituksen ohjeiden mukaan. Osuuspankissa on penkkejä järjestelty uudelleen niin, että turvavälit säilyvät. Kassapaikoille on alkuviikon aikana asennettu pleksejä pankkivirkailijan ja asiakkaan väliin suojaamaan mahdolliselta pisaratartunnalta.

Verkkopankki ei ole ainoa vaihtoehto

Osuuspankit opastavat asiakkaittaan käyttämään digitaalisia kanavia. Jos verkkopankin käyttö ei ole mahdollista, on myös muita mahdollisuuksia laskujen maksamiseen kuin pankin tiskillä käynti.

– Nyt kannattaa maksaa laskuja e-laskuna, suoramaksuna tai maksupalvelukuorilla. Suoramaksusta voi sopia vaikka puhelimitse, kertoo OP Kangasalan markkinointi- ja viestintäasiantuntija Eelis Raatikainen.

Raatikainen muistuttaa, että maksupalvelukuorissa on postimaksu valmiiksi maksettuna, joten ne voi jättää Postin kuljetettavaksi. Maksupalvelukuoria löytyy esimerkiksi OP Kangasalan keskustan konttorista ihan oven vierestä. Pankki voi myös toimittaa niitä kotiin. Maksukuoreen voi laittaa kaikki tarvittavat laskut ja tilisiirtolomakkeet, ja toimittaa ne pankin maksettavaksi.

Pankista muistutetaan, että käteistä kannattaa välttää. Kannattaa suosia kaupassa lähimaksua, tai maksaa esimerkiksi Pivo- tai Siirto-palveluilla.

– Erilaisten digipalveluiden ja maksukortin käyttöä neuvotaan pankista etänä, jos on kysyttävää, muistuttaa Eelis Raatikainen.
OP-ryhmä on myös avannut valtakunnallisen puhelinpalvelun erityistukea tarvitseville ja heidän läheisilleen.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.