Paperi ja digi käsi kädessä

0

Tällä viikolla julkaistiin Yhteisöllistyvä media -tutkimus. Sen mukaan printtimainonta on edelleen kuluttajien suosiossa.
Saman tutkimuksen mukaan sanomalehtien sisältöjen lukeminen sähköisesti kasvaa samaa tahtia kuin painettujen lehtien levikit laskevat.
Äkkiseltään edellä mainitut tulokset kuulostavat ristiriitaisilta, mutta tarkemmin ajateltuna kyse on vain muutoksen vauhdista. Digitalisoituminen on käynnissä, mutta sen vauhti on nähtävästi jonkun verran hitaampi kuin osaamme ajatellakaan.
Tablettia käyttää sanomalehtien lukemiseen jo joka kolmas suomalainen. Määrä kaksinkertaistui viimeisen vuoden aikana.
Erityisesti mobiililaitteiden käyttö sanomalehtien lukemisessa on kasvanut, eikä se ole ainoastaan nuorison juttu. Suurin kasvu mobiilikäytössä on tapahtunut 65–74-vuotiaiden ryhmästä.

Paikallislehdet ovat pärjänneet pitkässä taantumassa ja digimurroksessa keskimäärin hyvin. Paikallinen sisältö ja sen tuottama yhteisöllisyys ovat kantaneet vaikeanakin aikana.
Kangasalan Sanomien lukijat kysyvät usein, kuinka kauan lehteä painetaan paperille. Tähän on mahdotonta antaa tarkkaa vastausta, mutta varmasti vielä hyvin pitkään.
Vaikka olemmekin viime aikoina kertoneet paljon uusista digituotteista, Kauppaympyrästä ja uudesta digilehdestä, emme jätä paperilehteä hunningolle.
Pidämme lehden kiinni ajassa miettimällä, miten se jatkossakin kiinnostaa ja palvelee lukijoitamme. Tässä työssä teiltä lukijoilta tullut palaute on avainroolissa.
Maaliskuun alussa lukijoillemme toimitetaan uudennäköinen Kangasalan Sanomat. Uudistamme lehden ulkoasua samalla, kun alamme painaa sitä hieman pienempään sivukokoon. Sisältö lehdestä ei kuitenkaan lehdessä vähene.
Samalla toteutuu monen lukijan toive lehden nitomisesta. Jatkossa Sanomien sivut pysyvät hyvin aloillaan, kun ne niitataan yhteen. Uskomme, että tämä parantaa huomattavasti lukemismukavuutta.
Mitä muuta uudistus tuo tullessaan? Sen näette sitten maaliskuun ensimmäisessä numerossa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.