Koti Uutiset Pariskunta joutui veden varaan

  Pariskunta joutui veden varaan

  0

  Pelastuslaitos sai sunnuntaina hieman ennen kello 13 hälytyksen, kun Saarikylissä kaksi ihmistä oli joutunut veden varaan jäiden petettyä alta Haavistonsalmessa.

  Tilanne oli kuitenkin rauennut pelastuslaitoksen saavuttua paikalle.

  – Sivulliset olivat toimineet ripeästi ja omatoimisesti, eikä pelastuslaitoksen apua tarvittu palomestari Jarno Majaniemi kertoo.

  Vaaratilanne syntyi, kun läheisessä saaressa mökkeilevä pariskunta oli lähtenyt pilkille tuttuun rantaan mantereen puolelle. Ohut jää oli pettänyt vain parinkymmenen metrin päässä rannasta.

  Pariskunnan onneksi veljekset Jan ja Joona Veckman mökkeilivät lähistöllä mantereen puolella.

  – Olimme omalla mökillämme syömässä välipalaa, kun kuulimme rannasta huutoa. Emäntä epäili, että veljen poika huutaa ulkona, mutta kun katsoin ulos ikkunasta, näin järvellä kaksi ihmistä, jotka olivat uponneet jäihin, Joona Veckman kertoo.

   

  Veljeskaksikko lähti auttamaan hätään joutuneita salmelle, joka on noin 50 metriä leveä. Veckmanin mukaan jää oli ohutta ja ritisi jalkojen alla.

  – Yleensä salmi jäätyy melko hyvin, mutta välillä siihen tulee virtauksia selältä Roineen puolelta, joten jää on aina vähän heikompaa.

  Otimme omasta rannasta soutuveneen ja pienen pätkän köyttä mukaan, jonka heitimme pariskunnalle. Soutuvene oli turvana, ettemme itse vajoa jäihin.

  Veckmanin mukaan pariskunnalla oli mukanaan yhdet naskalit. Miehellä oli yllään myös jonkinlainen kelluntapuku.

  – Kun olimme saaneet heidät ylös jäistä, kysyimme, tulevatko he meille lämmittelemään.

  Jäihin vajonneilla oli Veckmanin mukaan kuitenkin oma mökki lämpimänä.

  – He lähtivät sinne lämmittelemään ja vaihtamaan kuivia vaatteita ylle. Uppoamiskohdasta oli matkaa pariskunnan mökille noin 100 metriä.

  Pelastuslaitoksen ensihoitajat kävivät tarkistamassa veden varaan joutuneiden tilan. Pariskunnalla ei kuitenkaan ollut enää hätää tässä vaiheessa.

   

  Lisätty 14.11.2016 kello 11.16: Joona Veckmanin haastattelu.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän