Parkkitalo aukeaa – seuraa pysäköidessäsi jutussa olevan muistilistan ohjeita

0
Pysäköintitalon seinää koristaa Tarja Pitkänen-Walterin tekemä taideteos.

Kangasalan ensimmäinen, kaikille avoin, mutta maksullinen parkkitalo avataan itsenäisyyspäivän aattona huomenna. Kangasalan uimahallin Kuohun naapuriin noussut nelikerroksinen parkkitalo vetää 300 autoa.

Alkuperäisen aikataulun mukaan rakennuksen piti valmistua jo lokakuun lopussa, mutta valmistuminen viivästyi jonkin verran.

Kangasalan Parkki Oy:n toimitusjohtajan Kari Hokkasen mukaan rakentamisessa oli hidastavia tekijöitä, jotka selittävät viivästyksen.

– Se oli haastava paikka rakentaa, vilkkaan uimahallin vieressä. Vieressä myös rakennettiin uutta hotellia samaan aikaan, muistuttaa Hokkanen.

Juttu jatkuu muistilistan jälkeen.

Kolme ensimmäistä pysäköintituntia ovat ilmaiset. Sen jälkeen seuraavat kaksi tuntia maksavat 1,50 euroa ja seuraavat tunnit euron tunnilta.

Hokkasen mukaan myöhemmin on myös mahdollista hankkia parkkitalosta pitkäaikainen vuokrapaikka. Sen hintaa ei ole vielä varmistettu.

Talon ulkopuolella olevaa taideteosta on päässyt arvioimaan jo jonkin. Sisällekin on tulossa taidetta, mutta sitä pääsee katsomaan vasta avajaispäivänä torstaina.

Seinämaalauksen on toteuttanut kuvataiteilija, professori Tarja Pitkänen-Walter. Rakennuksen porraskäytävään ja hissiin tulee valokuvataiteilija Susanna Majurin valokuvia.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.