Parkkitalon harjannostajaisissa kurkistettiin jo sisälle: ”Nostaa keskustan ja koko Kangasalan kehittymisen uudelle tasolle”

1
Timo Keskinen huomautti puheessaan, että uusi parkkitalo mahdollistaa koko keskustan kehittymisen.
Timo Keskinen huomautti puheessaan, että uusi parkkitalo mahdollistaa koko keskustan kehittymisen.

– Harjannostajaiset ovat perinteisesti se tilaisuus, jossa arkkitehtien ja suunnittelijoiden kuvat alkavat konkretisoitua todellisiksi, sanoo Kangasalan Parkki Oy:n puheenjohtaja Timo Keskinen.

Keskinen aloitti uuden parkkitalon harjannostajaiset puheellaan tiistaina.

– Nyt näemme, kuinka rakennus sulautuu ympäristöönsä. Myös kansan syvät rivit antavat tässä vaiheessa yleensä mielipiteensä, ja niin on tapahtunut myös täällä, Keskinen totesi.

Parkkitalon seinän taideteos on jakanut Kangasalla mielipiteitä jyrkästi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Uuden parkkitalon kyljen taideteos on jakanut kaupunkilaisten mielipiteitä.

Keskinen huomautti puheessaan, että rakentajat ovat Kangasalla rakentamassa paljon muutakin kuin pelkästään parkkitaloa. Uusi halli on merkittävä osa keskustan kehittymistä.

– Parkkitalo tekee keskustasta viihtyisämmän sillä, että se antaa mahdollisuuden ottaa parkkiruudut muuhun käyttöön. Koska rakennus tulee keskelle keskustaa hautausmaan ja uimahallin viereen, haluttiin sille perinteisestä parkkihallista poikkeava ulkonäkö, Keskinen huomauttaa.

Hän kertoi, että keskeiselle paikalle rakentaminen ei ole ollut missään nimessä yksinkertaista. Lopputuloksesta on kuitenkin tulossa sellainen, että ihmisten on mahdollisimman mielyttävää pysäköidä autonsa ennen asioille lähtemistä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jukka Hannus uskoo, että valmiissa rakennuksessa taideteos ja viherseinä tulevat olemaan piste i:n päällä.

Jatke Pirkanmaa Oy:n toimitusjohtaja Jukka Hannus jatkoi puheessaan Keskisen linjoilla.

– Uusi parkkitalo nostaa keskustan ja koko Kangasalan kehittymisen uudelle tasolle. Se antaa alueelle mahdollisuuden kehittymiselle. Uskon, että moni kunta tulee tänne katsomaan, voitaisiinko muuallakin ratkaista asia samalla tavalla, Hannus puhui.

Hän uskoo, että vielä nyt mielipiteitä jakava taide tulee saamaan jatkossa rakennukselle näkyvyyttä.

– Se tulee olemaan piste i:n päällä, kun katsomme valmista rakennusta. Meistä jokainen voi olla ylpeä, että olemme olleet tekemässä tällaista hanketta.

Noin 300-paikkaisen ja nelikerroksisen pysäköintirakennuksen on määrä valmistua syksyn aikana.

Lue myös: Julkisivutaide ja viherkatto antavat lupauksen Suomen ehkä kauneimmasta pysäköintitalosta

Parkkihallin toinen kerros alkaa jo näyttää melko valmiilta. Yhteensä kerroksia tulee neljä.

1 kommentti

  1. Se on pysäköinti. Pysäköintitalo. Pysäköintipaikka. Pysäköintirakennus. Suomen kielen kaunis sana pysäköinti. Ei edes kovin monta kirjainta pidempi kuin tuo ärsyttävä svetisismi/anglismi.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.