Parma Oy aloittaa yt-neuvottelut Kangasalla – Vähennystarve jopa kolmasosa työntekijöistä: ”Uutinen tuli täytenä yllätyksenä”

0
Parma Oy aloitti torstaina Kangasalan tehdasta koskevat yt-neuvottelut.
Parma Oy aloitti torstaina Kangasalan tehdasta koskevat yt-neuvottelut.

Betonielementtejä valmistava Parma Oy aloittaa yt-neuvottelut Kangasalla. Henkilöstöä on tiedotettu neuvotteluiden käynnistämisestä tänään torstaina.

Yhtiön toimitusjohtaja Jarmo Viljanen kertoo, että vähennystarve on enimmillään 35 henkilöä. Parman Kangasalan tehtaalla työskentelee toimihenkilöineen noin 100 ihmistä.

– Neuvotteluissa selvitetään, kuinka moni lopulta irtisanotaan ja mikä osa säästötarpeesta voidaan hoitaa muilla järjestelyillä, Viljanen kertoo.

Hän sanoo, että tehostamistarpeen syynä on jatkuvasti aleneva asuntorakentaminen Suomessa.

– Kaikki ennusteet vaikuttavat siltä, että sama trendi jatkuu tulevaisuudessakin. Se näkyy myös meidän tilauskannassamme, ja meidän on pakko valmistautua tilanteeseen, Viljanen toteaa.

Nyt alkavat yt-neuvottelut koskevat vain Kangasalan tehtaan työntekijöitä ja toimihenkilöitä.

– Meillä on Suomessa useita tehtaita, ja ikäviä päätöksiä on tehtävä varmasti myöhemmin muuallakin, Viljanen uskoo.

Henkilöstö tyrmistyi uutisesta

Kangasalan tehtaan pääluottamusmies Tommi Rönö kertoo, ettei yt-neuvotteluita osattu odottaa työntekijöiden keskuudessa.

– Ilmoitus tuli täytenä yllätyksenä, ja työntekijöiden olo on tällä hetkellä tyrmistynyt, Rönö sanoo.

Viimeksi kesäkuussa Parma Oy ilmoitti käynnistävänsä valtakunnalliset yt-neuvottelut. Tuolloin neuvottelut koskivat toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä.

Yhtiön mukaan säästötoimenpiteiden takana oli tuolloinkin heikentynyt markkinatilanne, joka johtuu muun muassa asuinrakentamisen tuotantomäärien vähenemisestä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.