Parma sulki ovensa, tehdasalueen käytöstä ei ole tehty vielä päätöstä

0
Parman tehdasalue on varsin laahja. Parma ei ole toimitusjohtaja Hannu Tuukkkalan mukaan vielä päättänyt, mitä alueelle ja rakennuksille tapahtuu.

Parman Kangasalan tehtaassa valettiin viimeinen betonielementti viikko sitten torstaina. Nyt tehtaan toiminta on päättynyt.

Consolis Parma Oy ilmoitti maanantaina 9. joulukuuta sulkevansa Kangasalan ja Turun Ruskon tehtaat. Yhtiössä käytiin YT-neuvotteluja elokuusta saakka. Kangasalan betonielementtitehtaan sulkeminen jätti työttämäksi noin sata ihmistä.

Toiminta jatkuu Suomessa yh-ntiön kymmenellä tehtaalla sekä tytäryhtiö Rajavillen kahdella tehtaalla.

Tehtaan viimeinen kuukausi on mennyt hyvin ja työt on tehty asiallisesti koko henkilöstön toimesta.

Pääluottamusmies Tommi Rönö kertoo, että viime vaiheessa töissä oli enää parukymmentä työntekijää. Viimeinen elementti tehtaalta lähti rakennukselle Helsinkiin.

Parma on osa Consolis-konsernia. Konserni perusti tammikuussa uuden Baltic Sea region -alueyksikkön,johon kuuluvat Suomi, Ruotsi ja Baltian maat.

Toimitusjohtaja vaihtui tammikuussa

Alueyksikön johtajaksi nimitettiin aiemminkin Parman toimitusjohtajana toiminut Hannu Tuukkala. Parma Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2017 toiminut Jarmo Viljanen jätti samalla yhtiön.

– Tehtaan viimeinen kuukausi on mennyt hyvin ja työt on tehty asiallisesti koko henkilöstön toimesta, kertoi toimitusjohtaja Hannu Tuukkala sähköpostitse Kangasalan Sanomille.

Hänen mukaansa tehtaan tilojen tulevaisuudesta ei ole vielä tehty mitään päätöksiä.

Saman vahvistaa Business Kangasalan tomitusjohtaja Päivi Kuusivaara. Kaupunki oli joulukuussa valmis aktiivisesti auttamaan mahdollisen uuden käyttäjän etsimisessä tehtaan tiloihin, jos Parma olisi päättänyt vaikkapa vuokrata tai myydä tilat.

Kuusivaaran mukaan kaupunki luonnollisesti odottaa yrityksen päätöksiä ennen omia toimiaan, joten asia ei ole vielä edennyt suuntaan tai toiseen.

Tällä viikolla Parman tehtaalla on vielä siivoiltu ja järjestelty paikkoja.

Lue lisää:

Parma lakkauttaa Kangasalan tehtaan – Ovet säppiin jo tammikuun lopulla

Kaupunki alkaa etsiä uutta toimijaa tyhjenevän Parman tiloihin – Irtisanottavia autetaan uuden työn löytämisessä

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.