Passari vaihtui kahdessa viikossa – LP Kangasala lähetti Rachelle Wopereisin kotiin ja hankki pikaisesti tilalle Caila Stapletonin

0
Caila Stapleton saapui Kangasalle viime keskiviikkona ja oli joukkueen vahvuudessa jo perjantaisessa harjoitusottelussa Oriveden Ponnistusta vastaan.

Kun LP Kangasala pestasi keväällä passarikseen Rochelle Wopereisin, odotusarvot olivat korkealla.

– Tarvitsemme hyvän passarin ja uskoakseni löysimme sellaisen, valmentaja Arttu Keränen suitsutti silloin.

Mieli muuttui nopeasti Wopereisin saavuttua Suomeen. Kangasala päätti lähettää hollantilaisen kotiin jo reilun kahden viikon treenijakson jälkeen.

– Ei tullut missään vaiheessa semmoinen olo, että siinä on meidän passari. Hän on varmasti hyvä pelintekijä johonkin toiseen liigaan ja joukkueeseen, mutta meidän systeemiin hän ei istunut, Keränen kuvaili.

Mistä mätti?

– Hän on tottunut vielä paljon nopeampaan passitempoon, millä me pystymme pelaamaan. Eikä passitarkkuuskaan ollut sillä tasolla, mitä me halusimme, Keränen vastasi.

Kangasala teki ratkaisunsa puolitoista viikkoa sitten ja ryhtyi kartoittamaan heti uusia vaihtoehtoa.

Keränen käytti tähän prosessiin koko toissa viikonlopun ja päätyi nopeasti Caila Stapletoniin.

Stapleton, 26, pelasi kaudella 2017–18 sveitsiläisessä Kanti Schaffhausenissa ja harjoitteli viime talven Los Angelesissa.

– Caila on energinen passari ja joukkueen kaipaama vahva pelinjohtaja. Hän pystyy pyörittämään peliä sillä tavalla kuin haluamme, Keränen luonnehti.

Amerikkalaispassari saapui Kangasalle viime keskiviikkona ja oli joukkueen vahvuudessa jo perjantaisessa harjoitusottelussa Oriveden Ponnistusta vastaan. Tulokas pelasi viidennen erän, kun Kangasala kärsi 2–3-vierastappion OrPolle.

Stapletonin taidoista saadaan parempi kuva keskiviikkona, kun Kangasala kohtaa OrPon uudestaan – tällä kertaa Pitkäjärven salissa.

Valkovenäläinen sentteri Julia Miniuk oli Kangasalan riveissä jo Orivedellä, mutta hän pelasi Stapletonin tavoin vain viidennen erän.

– Julia tuli Suomeen vasta torstain ja perjantain välisenä yönä. Hän ei tiennyt vielä edes kaikkien joukkuekavereiden nimiä pelisysteemistä puhumattakaan, Keränen muistutti.

Suomen EM-edustajat Roosa Laakkonen ja Tiiamari Sievänen liittyivät Kangasalan vahvuuteen torstaiaamuna.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.