Pekka Palosaaren unelma uudesta hotellista Kangasalle on toteutumaisillaan

2
Kangasalalaiset muistavat Pekka Palosaaren vanhan urkutehtaan tiloissa toimineesta Urku-hotellista ja ravintolasta. Viimeiset kuusi vuotta Palosaari on työstänyt uudisrakennushanketta uimahallin kupeeseen. Välillä on tullut lunta tupaan, mutta nyt tilanne näyttää valoisalta. Pian siirrytään suunnittelusta varsinaiseen toteutukseen.

Kangasalle avautuu puolentoista vuoden kuluttua lääkäriasema, hotelli ja ravintola. Samaan taloon rakennetaan lisäksi asuntoja, joissa on huomioitu erityisesti ihmisten ikääntyminen ja kasvava palveluiden tarve.

Uudisrakennus nousee uimahallin viereen.  Rakennus yhdistyy uimahalliin lasikäytävän kautta. Hankkeen isä on kangasalainen Pekka Palosaari, joka pyöritti aikanaan hotelli- ja ravintolatoimintaa vanhan urkutehtaan tiloissa.

Nyt entisen hotellin tilat on saneerattu asunnoiksi.

Idea erilaisia toimintoja yhdistävästä rakennuksesta syntyi varsin inhimillisistä lähtökohdista. Palosaari pohti, minkälaisessa asunnossa hän haluaa itse ikääntyä ja asua kehitysvammaisen poikansa Jannen kanssa.

Idea jalostui eteenpäin Palosaaren pitkän hotellialan kokemuksen pohjalta. Hän tietää, että Tampere vetää luokseen myös sellaisia vieraita, jotka asuvat mielellään vartin päässä kaupungin ydinkeskusta.

Varsinaisesta hankekehityksestä vastasi Capital Five -kiinteistökehitysyhtiö. Palosaari on yksi yhtiön osakkaista.

Rakennushanke siirtyi viime perjantaina Lehto Asunnot Oy:n omistukseen. Yhtiö on osa valtakunnallisesti toimivaa Lehto Group -konsernia.

– Kuokka isketään maahan kevättalvella, jos rakennuslupavaihe etenee ongelmitta. Meneillään ovat myös viimeiset neuvottelut uimahallin kanssa, muun muassa rajaseinästä, rakentajan edustaja Taavetti Kärkkäinen sanoo.

Rakennusliikkeen tarkoituksena ei ole ryhtyä pitkäaikaiseksi omistajaksi. Kun hanke valmistuu, sille hankitaan uusi omistaja, todennäköisesti sijoittaja.

Varsinaista hotellia ovat kerrokset 2–3. Seuraaviin kerroksiin rakennetaan asuntoja, joiden käyttötarkoitus voidaan miettiä kysynnän mukaan. Tarvittaessa hotelli saa lisää huoneita  kerroksista 4–6.

Kymmenennen kerroksen asunnot ovat isompia, mutta muutoin talossa on pienehköjä yksiöitä ja kaksioita.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 13 miljoonaa euroa.

Palosaari vastaa hotelli- ja ravintolakonseptin luomisesta. Hän ei halua vielä puhua toimijoista nimillä, koska neuvottelut ovat kesken.

Katutasoon on suunniteltu 100-paikkainen ravintola. Palosaaren mukaan hotelli, kylpylämäinen uimahalli, ravintola, asunnot ja Kangasala-talo muodostavat kokonaisuuden, jolle riittää taatusti kysyntää.

– Harvassa paikassa voi kävellä kodista kylpytakki päällä uimaan, hän sanoo.

Palosaari näkee kokonaisuuden upeana majatalona, joka tarjoaa siistiä, mukavaa ja toimivaa palvelua. Ei mitään liian krumeluurista tai hienoa.

Yhteistoiminnalle kunnan kanssa Palosaari antaa kymmenen pistettä.

– Kunta on tullut kaikessa vastaan – paitsi siinä, että tähän ei saa upota senttiäkään kuntalaisten rahoja.

Lääkärikeskustoimijaksi tulee tamperelainen Johanneksen Klinikka. Kymmenenkerroksisesta rakennuksesta lääkärikeskus ottaa omaa toimintaansa varten 250 neliötä katutasosta ja  7.–9. kerroksessa sijaitsevat asunnot.

Toiminnanjohtaja Pekka Auvinen kertoo, että lääkärikeskus on jo hakenut jonkun aikaa laajentumisen mahdollisuuksia Tampereen seudulla. Palosaaren ideoima konsepti tuntui Johanneksen Klinikalle sopivalta.

Auvinen korostaa, että Johanneksen Klinikka on yleislääkäriasema, mutta sen ydinosaaminen painottuu senioreihin. Klinikka on myös palvelusetelituottajia yleis- ja erikoislääkäripalveluissa.

Johanneksen Klinikka aloitti toimintansa Tampereella marraskuussa 2015.

Taustalta löytyvät omistajina muun muassa sellaiset tutut kulttuurivaikuttajat kuin Esko ja Maija Raipia sekä klinikan johtava lääkäri Jukka Heinijoki.

Auvisen mukaan kokonaiskonsepti on mullistava, mahdollisesti jopa ainutlaatuinen.

– Vuokraamme asunnot, tarjoamme asuntoihin palvelupaketteja tarpeen mukaan, jopa saattohoitoon saakka, jos muut olosuhteet sen sallivat.

LUE MYÖS:

Kangasalan tuleva hotelli näyttää tältä

2 kommenttia

  1. Hiukan ihmettelen kuinka mahtaa onnistua kylpylässä kilpauinti sekä uintikilpailuiden pitäminen. Taitavat jäädä hotellivieraiden jalkoihin, jos niitä nyt tulossakaan on

  2. Koko ”keskusta” on ollut palveluidensa puolesta vain yksi suuri vanhusten hoiva-/saattokoti. Uimahalli on ollut ainoa piristys koko uudistamisprosessissa, sillä sinne hakeutuu lapsiperheetkin. Nyt tuo liike-/asuintalokompleksi on tuomassa taas lisää palveluita ikäihmisille, mikä näkyy varmasti uimahallinkin kävijöissä. Saa nähdä, koska työikäiset lapsineen alkavat hakeutumaan taas Kalevaan, jossa on uusi maauimala vetonaulana.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.