Koti Uutiset Pelaaminen on kaikkien juttu

  Pelaaminen on kaikkien juttu

  0
  Kangasala-talo muuttuu viikonloppuna turnausareenaksi. Mittaa otetaan paitsi Super Smash Bros -pelin herruudesta myös figuuripeleissä.

  Tulevana viikonloppuna Kangasala-talon seinien sisäpuolelle houkutellaan peleistä kiinnostunutta kansanosaa.
  Lauantaina käynnistyvä kaksipäiväinen ja ikärajaton Learn To Play 2016 -pelitapahtuma on suunnattu pääasiassa nuorille.
  Learn To Play, tai lyhyemmin L2P, poikkeaa valtavirrasta jopa omassa genressään, sillä viikonlopun aikana keskitytään erityisesti konsoli- ja figuuripeleihin. Tähän on syynsä.
  L2P:n pääarkkitehti Juho Knaapi selventää asiaa.
  – Tietokonepelaaminen on iso ilmiö. Tämän vuoksi halusimme tuoda esiin vähemmän tunnettuja pelimuotoja. Näin saamme luotua hieman erilaista kuvaa pelaamisesta ja näytettyä, mitä mahdollisuuksia on olemassa.

  Pelejä ja pelaamista koskevan tiedon jakaminen on Knaapin mukaan yksi tapahtuman tehtävistä. Viikonlopun aikana kuullaan viisi luentoa. Aiheet vaihtelevat suomalaisen peliteollisuuden kehityksestä sosiaalisen median mahdollisuuksiin.
  Tiedottamisen kohteena ovat myös harrastukseen liittyvät stereotypiat.
  – Tämä on yksi tavoitteista. Kuva köyryselkäisistä nörteistä on vanhentunut, ja nykyään kaiken ikäiset pelaavat. Yritämme saada paikalle monen tasoisia harrastajia, jotta nekin jotka eivät ole aikaisemmin pelanneet, saavat kuvaa siitä, mitä pelaaminen voi olla.
  Figuuripelit ovat Knaapin mukaan suurelle yleisölle selvästi tuntemattomampi ilmiö. Tapahtumia kyllä järjestetään, mutta ne harvoin pääsevät esille. Näissä peleissä pelaajat liikuttelevat pelihahmoja edustavia yksityiskohtaisia figuureita, malleja tai miniatyyrejä pelilaudalla.
  – Muiden lautapelien tavoin figuuripelaaminen on hyvin sosiaalista. Niitähän ei yksinkertaisesti voi pelata kuin olemalla itse paikalla. Harrastajat näkevät myös valtavasti vaivaa esimerkiksi hahmojen maalaamiseen. Halusin tuoda tämän esiin, ja siksi figuuripelit valikoituivat tapahtuman toiseksi pääteemaksi.

  Tapahtuman aikana osallistujat pääsevät ottamaan mittaa toisistaan sekä figuuri- että konsolipeliturnauksissa, joista jälkimmäistä isännöi kilpapelaamisessa kansainvälisesti kunnontautunut Jan-Markus Vuorenmaa.
  Konsolien puolella on kaksi sarjaa, joista ensimmäinen on avoin kaikille lähtötasosta riippumatta ja toisessa kilpailevat ammattipelaajat.
  Turnauspeliksi valikoitui taistelupeli Super Smash Bros, jossa kilpaillaan maailmanlaajuisesti ammattitasolla asti.
  Figuuripeliturnaukset ovat kaikille avoimia.
  Knaapi korostaa, että avoimiin turnauksiin todella voi osallistua kuka tahansa, oli pelaamisesta aikaisempaa kokemusta tai ei. Kyse ei ole ryppyotsaisesta vääntämisestä.
  – Juju on juuri siinä, että ei voi tietää, minkä tasoisen vastustajan kohtaa, ja joka tapauksessa pääasia on hauskanpito. Tavoitteena onkin saada paljon eri tasoisia pelaajia mukaan, jotta tunnelma olisi mahdollisimman rento ja helposti lähestyttävä.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän