Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Pelastustoimen kehitys ei pysähdy maa­kunta­uudistusta odotellessa

Nykyinen Pirkanmaan pelastuslaitoksen toimintaa ohjaava palvelutasopäätös pysynee voimassa tulevaan maakuntauudistukseen saakka. Tämä ei hidasta pelastuslaitoksen palvelujen edelleen kehittämistä. 

Uutiset - 17.9.2017 kello 9.00
Juha Jäntti
Pelastustoimen kehitys ei pysähdy maa­kunta­uudistusta odotellessa
Kangasalan vakinainen palokunta ja VPK toimivat vielä nykyisin samoissa tiloissa. Ensi vuoden syksyllä vakinainen väki muuttaa Lentolaan. VPK pysyy kuntakeskuksen tuntumassa, mutta muutto nykyiseltä palo­asemalta on edessä. VPK:n joukoista Joni Evikoski (vasemmalla), Niklas Raitanen ja Antti Rönö palailevat vesille suuntautuneelta tarkastuskeikalta.

Palvelutasopäätös määrittelee Pirkanmaan pelastuslaitoksen operatiivisen johtajan Martti Honkalan mukaan vähimmäistavoitteet laitoksen palvelujen kehittämiseen päätöksen voimassaolokaudella. 

– Nykyisen päätöksen noudattaminen maakunnan vastuulle siirtymiseen saakka ei hidasta omaa kehittämistoimintaamme, Honkala painottaa. 

Yksittäinen kangasala­lainen tai paikallinen yritys saa edelleen vähintään samat pelastustoimen palvelut kuin tähänkin saakka. Joiltakin osin palvelut myös paranevat. 

Asumiseen liittyvä paloturvallisuus on ottanut isoja askeleita eteenpäin. Tämä koskee varsinkin erityis­ryhmiin kuuluvia, kuten liikuntaesteisiä toimialueen asukkaita. 

– Olemme toteuttaneet uudistuksia, jotka ovat päätyneet mukaan alan valtakunnalliseen ohjeistukseen. Pirkanmaa on siten monella osa-alueella edelläkävijä, Honkala sanoo. 

Ensi vuosi tuo Kangasalan pelastustoimen käytännön järjestelyihin merkittäviä muutoksia. 

Vakinainen palokunta muuttaa syksyllä Lentolaan valmistuvan uuden opetuspalo­aseman tiloihin. 

Kangasalan VPK toimii nykyisin samalla palo­asemalla vakinaisen palokunnan kanssa. Suunnitteilla on VPK:lle uusi palo­asema, jonka myötä pelastustoimi jatkaa läsnäoloaan Kangasalan keskustan tuntumassa. 

Lue lisää pelastustoimen näkymistä 13.9.2017 ilmestyneestä numerostamme: https://kangasalansanomat.fi/ksdigi

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös