Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Pelastustoimen kehitys ei pysähdy maa­kunta­uudistusta odotellessa

Nykyinen Pirkanmaan pelastuslaitoksen toimintaa ohjaava palvelutasopäätös pysynee voimassa tulevaan maakuntauudistukseen saakka. Tämä ei hidasta pelastuslaitoksen palvelujen edelleen kehittämistä. 

Uutiset - 17.9.2017 kello 9.00
Juha Jäntti
Pelastustoimen kehitys ei pysähdy maa­kunta­uudistusta odotellessa
Kangasalan vakinainen palokunta ja VPK toimivat vielä nykyisin samoissa tiloissa. Ensi vuoden syksyllä vakinainen väki muuttaa Lentolaan. VPK pysyy kuntakeskuksen tuntumassa, mutta muutto nykyiseltä palo­asemalta on edessä. VPK:n joukoista Joni Evikoski (vasemmalla), Niklas Raitanen ja Antti Rönö palailevat vesille suuntautuneelta tarkastuskeikalta.

Palvelutasopäätös määrittelee Pirkanmaan pelastuslaitoksen operatiivisen johtajan Martti Honkalan mukaan vähimmäistavoitteet laitoksen palvelujen kehittämiseen päätöksen voimassaolokaudella. 

– Nykyisen päätöksen noudattaminen maakunnan vastuulle siirtymiseen saakka ei hidasta omaa kehittämistoimintaamme, Honkala painottaa. 

Yksittäinen kangasala­lainen tai paikallinen yritys saa edelleen vähintään samat pelastustoimen palvelut kuin tähänkin saakka. Joiltakin osin palvelut myös paranevat. 

Asumiseen liittyvä paloturvallisuus on ottanut isoja askeleita eteenpäin. Tämä koskee varsinkin erityis­ryhmiin kuuluvia, kuten liikuntaesteisiä toimialueen asukkaita. 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Sanomalehtiviikko 28.1.–1.2.2019

– Olemme toteuttaneet uudistuksia, jotka ovat päätyneet mukaan alan valtakunnalliseen ohjeistukseen. Pirkanmaa on siten monella osa-alueella edelläkävijä, Honkala sanoo. 

Ensi vuosi tuo Kangasalan pelastustoimen käytännön järjestelyihin merkittäviä muutoksia. 

Vakinainen palokunta muuttaa syksyllä Lentolaan valmistuvan uuden opetuspalo­aseman tiloihin. 

Kangasalan VPK toimii nykyisin samalla palo­asemalla vakinaisen palokunnan kanssa. Suunnitteilla on VPK:lle uusi palo­asema, jonka myötä pelastustoimi jatkaa läsnäoloaan Kangasalan keskustan tuntumassa. 

Lue lisää pelastustoimen näkymistä 13.9.2017 ilmestyneestä numerostamme: https://kangasalansanomat.fi/ksdigi

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Sanomalehtiviikko 28.1.–1.2.2019
~
Takaisin ylös