Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Peli joka laittaa jalat alle

Kun peli julkaistiin Suomessa, Jonas Pietilä ryhtyi etsimään Pokemon GO:n taskuhirviöitä heti. Nyt puhelimen uumenissa lymyilee 243 Pokemonia. Enemmänkin voisi olla, mutta perustasolla puhelimen uumeniin voi pyydystää ainoastaan 250 hirviötä. Jahti on ollut niin intensiivistä, että Pietilän puhelin on ehtinyt kärsiä pelaamisesta. – Se putosi näyttö edellä asfalttiin, Pietilä harmittelee ja ojentaa sitten puhelintaan. Lasi on säröillä, mutta laite toimii edelleen.

Uutiset - 26.7.2016 kello 13.58
Kangasalan Sanomat
Peli joka laittaa jalat alle
Jonas Pietilä on tällä hetkellä tasolla 20. Puhelimen kätköistä löytyy lähes 250 Pokemonia, joista osa on harvinaisia.

Nuori Pokemon-kouluttaja kertoo liikkuvansa ulkona lähestulkoon koko valveillaoloajan. Ainoastaan sade katkaisee etsintäretket.
Mobiilipelaaminen on myös vanhempien mieleen, sillä ulkona vietetty ja liikkumiseen käytetty aika on lisääntynyt huomattavasti verrattuna peliä edeltäneeseen elämään.
– Onhan tämä huomattava parannus entiseen. Aikaisemmin poika saattoi viettää pitkiä aikoja huoneessaan. Nyt into olla ulkona on niin kova, että Jonas haluaa jäädä kotiin mummin kanssa, kun muu perhe lähtee mökille, Maru Pietilä kertoo.

Ensin luodaan oma kouluttajahahmo. Kun hahmo on valmis, se ilmestyy karttapohjalle, joka näyttää pelaajan sijainnin ja lähistöllä piileskelevät luonnonvaraiset Pokemonit. On aika lähteä ulos.
– Alussa pelaajan eteen ilmestyy kolme erilaista Pokemonia, joista voi valita, minkä ottaa kiinni. Kun niitä menee karkuun 3–4 kertaa, ilmestyy Pikachu.
Kyseinen hirviö tunnetaan Pokemon-tuoteperheen maskottina. Jonas Pietilä päätti lähteä pakoon, mutta reaalimaailman ympäristö asetti omat haasteensa. Pietilä ei jäänyt kuitenkaan neuvottomaksi.
– Hirviöitä voi paeta jalkaisinkin, mutta olimme mökillä, ja se sijaitsee saarella. Siksi minun oli hypättävä veneeseen ja soudettava pakoon.

Pelin kartasta selviää paitsi taskuhirviöiden myös Pokemon-salien ja -pysäkkien sijainnit. Saleissa kouluttajat taistelevat keskenään Pokemonien avulla.
Ensimmäistä kertaa salille asteleva pelaaja joutuu valitsemaan, mihin pelin kolmesta joukkueesta haluaa liittyä. Taistelujen kautta ratkotaan, minkä joukkueen hallinnassa sali kulloinkin on. Kangasalla kyseisiä kohteita on ainakin viisi. Pelaaja voi myös jättää oman Pokemoninsa vartioimaan ja auttamaan salin puolustamisessa. Pysäkeillä pelaaja voi puolestaan keräillä erilaisia esineitä.

Ennen tasoa viisi pelaaja saa pysäkeiltä ainoastaan pyydystämiseen tarkoitettuja palloja ja Pokemonien munia, jotka kuoriutuvat, kun pelaaja on kävellyt ennalta määrätyn matkan. Kilometrejä vaikuttaa kertyvän melko helposti.
– Esimerkiksi eilen kävelin noin seitsemän kilometriä, Pietilä kertoo.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös