Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Pelit Euroopassa jatkuvat – kiitos kivikovan kantin

 

Uutiset - 12.11.2015 kello 7.27
Katja Sirviö
Pelit Euroopassa jatkuvat – kiitos kivikovan kantin
Voitto kotiin! LP:tä Pitkäjärvellä kannustanut yli 800-päinen yleisöjoukko antoi raikuvat aplodit kotijoukkueelle ratkaisupallon jälkeen. KUVA: Jouni Valkeeniemi

LP Kangasala järjesti pienen yllätyksen raivaamalla tiensä CEV Cupin toiselle kierrokselle. Ranskalainen SF Paris Saint Cloud voitti Pitkäjärvellä pelatussa toisen osaottelun erin 2–3 (25–22, 20–25, 20–25, 13–15), mutta jatkopaikan ratkaisevan kuudennen kultaisen erän veivät kangasalalaiset (15–9).

LP:n peliä voi kuvailla ailahtelevaiseksi. Ensimmäisessä erässä se oli vastustajaa koko ajan pari askelta edellä, mutta sekä toisen että kolmannen erän alut olivat fiaskoja.

– Vuoristorataa pelimme oli, mutta kun pelaa tasokasta joukkuetta vastaan, niin tiukkaa vääntöä se on. Ei meidän pelimme hajonnut missään vaiheessa, Nette Tuominen kuvaili.

Ratkaisevista pisteistä LP Kangasala saa jälleen kerran kiittää yhdysvaltalaisvahvistuksiaan. Siinä missä suomalaiset olivat yhteenlaskettuna tehotilastossa 11 pinnaa miinuksella, niin Shelby Daltonin lukemat olivat 19/+11 ja Allison Mayfieldin 18/+8. Passarina hääri totutusti Elizabeth Koberstein.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

– Joukkuekaverit vain tekevät pelaamisen helpoksi. Kaikki kunnia heille, Dalton totesi ottelun jälkeen urakastaan vaatimattomasti.

– Ei voi kuin olla ylpeä jenkkiläisistä, jotka syttyivät taas hienosti pelaamaan, LP:n kapteeni Outi Munnukka ihasteli lehdistötilaisuudessa.

Tuomisen mukaan ottelu ratkesi lopulta henkiseen kovuuteen, ja jäiden pysymisestä hatussa iloitsi päävalmentaja Ismo Tahvanainenkin.

– Sillasta noustiin taas. Tahtotila oli kova, hän kommentoi.

Illan ottelu eteni aivan Tahvanaisen käsikirjoituksen mukaan. Hyvä scouttaus tuotti tulosta ja LP Kangasala pystyi vastaamaan pariisilaisten nopeisiin laitahyökkäyksiin. Pariisilaisten päävalmentaja Stijn Morand tyytyi nostamaan hattua vastustajille – keinoja sen pysäyttämiseksi ei tänään vain löytynyt

– Vastustajan yleispelaaja Nina Coolman ei ollut tänään ehkä yhtä tehokas kuin Pariisissa, mutta keskitorjuja Grace Carter oli lähes pitelemätön, Tuominen kuvaili vastustajien otteita.

Euro-ottelu sai lentopallofanit liikkeelle. Pitkäjärven katsomossa tehtiin yleisömäärässäkin mitattuna historiaa, sillä ottelua seurasi 850 katsojaa.

LP Kangasala jatkaa CEV Cupin otteluita ukrainalaista Khimik Juzhninia vastaan.​
Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös