Koti Uutiset Perhetalo kutsuu Tapulinmäelle

  Perhetalo kutsuu Tapulinmäelle

  0
  – Perhetalo on seurakunnan uusin avaus tulla lähemmäs ihmisiä, Karin Uotila luonnehtii.

  Seurakunnan uusin toimintamuoto, Perhetalo avaa ovensa syyskuun alussa Tapulinmäellä Kirkonkylän seurakuntakodin naapurissa.

  Heti alkajaisiksi talossa avautuvat olohuone, teemakeittiö ja omat aikuisten illat.

  – Tiistaisin ja keskiviikkoisin auki oleva olohuone on tarkoitettu kaikenikäisten yhdessäoloon. Olohuoneessa voi seurustella, tehdä asioita yhdessä sekä keskustella mieltä askarruttavista asioista, pohtia myöskin uskoon liittyviä kysymyksiä. Seurakunnan Olkkari on juuri sopiva paikka sellaisille pohdinnoille, Perhetalon johtaja Karin Uotila luonnehtii.

  Suunnitteilla on myös ilta-ajan olohuone, mikäli tarvetta ilmaantuu.

  Kävijät saavat ideoida, mitä haluaisivat yhdessä tehdä tai harrastaa.

  – Ihanteellista olisi, jos kävijät itse haluaisivat jakaa osaamistaan toisilleen; nikkarointia tai vaikka pajutöiden tekemistä. Ehkä tänne syntyy pienryhmiä, sillä tilaa on, Uotila visioi.

  Hänen lisäkseen olohuoneessa vieraita ottavat vastaan seurakunnan vapaaehtoiset ja kaksi lastenohjaajaa. Olkkarissa voi tavata myös perhediakonin.

  – Kaiken kaikkiaan talon keskeisenä ajatuksena on tukea jokaista hänen arjessaan, olla lähimmäinen, tukea vanhemmuutta ja parisuhdetta. Täällä on lupa keskustella elämän tärkeistä asioista, suorastaan toivomme sitä.

  Jo elokuun lopussa Perhetalossa käynnistyvät aikuisuuden aiheisiin keskittyvät teemaillat.

  Iltoja vetävät seurakunnan vapaaehtoiset Minna Ylinen ja Kai Mattsson. Jokaisessa tapaamisessa on nojatuolipaneeli, jossa panelistit keskustelevat illan aiheesta. Tarjolla on iltapalaa, ja lastenhoitokin järjestyy.

  – Tarkoitus on puhua asioista arjen näkökulmasta, esimerkiksi siitä, miten ihmisyys, ilo, kiitollisuus ja armo näkyvät arkemme keskellä, Mattsson kuvailee.

  Kaikille avoin ruuanlaittoaamupäivä alkaa perjantaina 14.9. ja jatkuu joka toinen viikko. Vetäjänä toimii Anne Immonen.

  Kolmen ensimmäisen kerran teemat ovat jo tiedossa; helpot gluteenittomat reseptit, kasvislisukkeet ja terveelliset välipalat. Kotiin viemiseksi saa pienen reseptivihon.

  Perhetalon avajaiset lauantaina 1.9. kello 10–14. Tapulintie 2. Brunssi kello 10–11, yhteistä ohjelmaa, pomppulinna, askartelua ja pihapelejä. Piknik kello 13–14.

   

  Talossa tapahtuu:

  – Perhetalon olohuone on avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 9.30–11.30. Tarkoitettu yhdessäoloon vauvasta vaareihin.

  – Elämä on -ilta aikuisille perjantaisin 31.8., 5.10., 26.10. ja 16.11. kello 18–20.30. Aikuisuuden aiheisin keskittyvä teemailta. Lastenhoidon tarpeen voi ilmoittaa p. 040 309 8052.

  – Kaikille avoin Teemakeittiö aloittaa perjantaina 14.9. kello 9.30–12 ja jatkuu joka toinen perjantai. Ruokaa tehdään yhdessä eri teemojen mukaan.

   

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän