Perussuomalaiset: Ei vaikutuksia Kangasalla

0
Kangasalan perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Jari Leino vakuuttaa, että viime päivien myllerrykset valtakunnan tasolla eivät tuo muutoksia puolueen paikallistason toimintaan. Kuva: KS arkisto

Perussuomalaisten valtataistelu valtakunnan tasolla ei heiluttele puolueen paikallista toimintaa Kangasalla. Valtuustoryhmän puheenjohtaja Jari Leino vakuuttaa, että elämä jatkuu entisellään.

­­– Uusi vaihtoehto -ryhmä on eduskuntaryhmä. Se ei ole puolue, johon joku voisi liittyä. Tämä kaikki on valtakunnan tasolla nähtävää taistelua, jolla ei ole suoraan kytköksiä kuntatasolle, Leino arvioi.

Kangasalan Perussuomalaiset on noudattanut kuntapolitiikassaan omaa paikallistason ohjelmaansa, jota on päivitetty viimeksi vuonna 2015. Sen jälkeen ei ole tullut linjamuutoksia, eikä sellaisia ole luvassa myöskään viime lauantain puoluekokouksen tapahtumien ja viime päivien kuohuntojen myötä.

Leino korostaa puolueen paikallisyhdistysten itsenäistä roolia ohjelmiensa määrittelyssä ja tavoitteiden asettelussa.

– Timo Soini ei ole antanut missään vaiheessa ohjeita siitä, miten paikallisyhdistysten pitää linjata omaa toimintaansa. En usko, että puolueen uusikaan johto lähtisi toimimaan tällä tavoin.

– On aika vaikeaa kuvitella, että me ryhtyisimme täällä puheenjohtajavaihdoksen jälkeen vahvemmin maahanmuuttokriittisiksi kuin mitä nykyiset puolue- ja maahanmuutto-ohjelmamme jo sanovat. Me teemme täällä kuntapolitiikkaa Kangasalan lähtökohdista ja paikallisesti tärkeiden painotustemme pohjalta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.