Pian heräämme kaupunkilaisina

0

Kun raketit paukkuvat uuden­vuodenaattona Kangasalan taivaalle, jäljellä on vain muutama tunti kuntalaiselämää. Puolenyön koittaessa päättyy Kangasalan hallinnollinen taival kuntana.

Heräämme seuraavana aamuna kaupunkilaisina uuteen vuoteen. Huomaamme varmasti varsin pian, että mitään mullistavaa ei tapahtunut.

Olemme saaneet hiukan esimakua kaupunkilaisuudesta kunnan asiakirjoista, joissa on syksyn aikana vilahdellut kaupunki-nimitys.

Myös Kangasalan Sanomissa julkaistaan ensi viikolla ensimmäiset Kangasalan kaupungin ilmoitukset.

Virkanimikkeissä tapahtuu muutos ainoastaan kahdessa kohdassa: kunnanjohtajasta tulee kaupunginjohtaja ja kunnanpuutarhurista kaupunginpuutarhuri.

Kunnanhallitusta kutsumme jatkossa kaupunginhallitukseksi mutta valtuusto on edelleen valtuusto – siinä ei ole käytetty kunta-etuliitettä enää pitkään aikaan. Kunnan­virasto on loogisesti kaupunginvirasto.

Aikaisemmin tänä vuonna menehtynyt presidentti Mauno Koivisto totesi viimeisessä lehtihaastattelussaan, että yleensä elämässä on viisasta luottaa siihen, että kaikki menee hyvin.

Näin on syytä uskoa tässäkin asiassa. Kysehän on lopulta vain hallinnollisesta uudistuksesta. Paljon enemmän ruutia on syytä käyttää todellisten uhkakuvien arviointiin.

Sellainen on muun muassa epävarmalla pohjalla yhä edelleen oleva maakunta- ja sote-uudistus, joka mullistaa kunnan toiminnan täysin.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.