Picasso näkemättä? Korjaa tilanne tänään museoiden illassa Kangasalla

0
Yksityiskohta Pablo Picasson teoksesta Ahdistuneen faunin kasvot 1956, keramiikka. Teos kuuluu Lahtisen kokoelmaan. Kuva: Jussi Koivunen

Kangasalla vietetään museoiden iltaa jo neljättä kertaa. Mukana on kymmenen kohdetta, jotka tarjoavat illan aikana näyttelyiden lisäksi monenlaista ohjelmaa.

Kangasalan kotiseutumuseossa illan teema on Kolmen kerroksen väkeä maaseutuyhteisössä. Herrasväkeä- sekä Torppareita ja talollisia -esitelmät kuullaan kello 18 alkaen vuorotellen ja toistuen puolen tunnin välein. Kangasalan Sanomat 100 vuotta -näyttelyn esittely alkaa kello 17 ja 21.

Kangasalan Lepokodilla on opastettuja kierroksia koko illan ajan. Salaseuran teatteri hauskuuttaa yleisöä kello 18, 19, 20 ja 21. 

Olavi Niemi esittää Lepokodin historiaan liittyvää musiikkia kello 18.30 ja 19.30. Jussi Lehtonen juontaa konsertit.

Karjalaisen kulttuurikeskus Äijälän päärakennuksessa voi tutustua karjalaiseen kirjallisuuteen ja aittarakennuksessa vanhoihin esineisiin. Yläkerran näyttelytilat ja paviljonki ovat avoinna.

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on esillä Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä -näyttely ja Kimmo Pyykön Pitkän matkan ateljee. 

Kangasala-salissa esitetään Yleisradion sarjasta Mesenaatit Urpo Lahtista esittelevä osa tasatunnein. 

Opastukset Pitkän matkan ateljee -näyttelyyn lähtevät kello 17, 19 sekä 21 ja Picassosta Pyykköön -näyttelyyn tasatunnein.

Kuhmalahden kotiseutumuseossa on teemanäyttelynä museon omat kokoelmat. Matti Rauhalahti musisoi ja laulattaa illan aikana.

Mobiliassa pääsee tutustumaan kaikkiin näyttelyihin: Rallimuseoon, Linjakasta menoa -näyttelyyn ja  Mobilian klassikoihin. 

Perheopastukset Linjakasta menoa -näyttelyyn lähtevät kello 17 ja 18, ja yleisöopastus kello 20. Yleisöopastus Rallimuseoon alkaa kello 19 ja 21.

Rajalan kämppä Sahalahdella avaa ovensa Museoiden illan ajaksi.

Lastentalo Tähtiranta on ensimmäistä kertaa mukana Museoiden illassa. 

Tähtirannan talossa pääsee kurkistamaan vanhaan aikaan, tutustumaan paikan historiaan ja kuulemaan tarinoita Tähtirannan perheen, Kaarlen, Idan, Sylvin ja Irman elämän vaiheista. 

Pihalla asustelevat monet eläimet, ja perheen pienimmille riittää puuhaa perinteisissä leikkipaikoissa.

Varsamäen hevosajoneuvo­museossa on illan aikana paikalla Kaarina Maununtytär.

Vehoniemen Automuseolla soittaa Play it again Mom -orkesteri kello 18 ja 20. Ohjelmistossa on vanhoja iskelmiä, ikivihreitä ja tangoa. Tarjolla on myös museo-opastuksia.

Museoiden ilta Kangasalla torstaina 16.8. kello 17–22. Kymmenen kohdetta, vapaa pääsy.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.