Pikkolan päiväkodin ja kolmen muun tulipalon epäillään kaikkien olleen tahalleen sytytettyjä: ”Meillä on tiettyjä havaintoja, ja niitä tarkastellaan”

0
Pikkolan päiväkodin tulipalo syttyi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Kangasalla on sammutettu neljää eri tulipaloa viimeisen viikon aikana. Ensimmäisenä sammutettiin maastopaloa Suoramalla Linturinteen alueella tasan viikko sitten maanantaina.

Seuraavana yönä Kirkkoharjussa sivullinen havaitsi savua ja hälytti pelastuslaitoksen Kirkkoharjuun, jossa oli kolme erillistä palopesäkettä.

Torstain ja perjantain välisenä yönä syttyi Suoraman pukukoppirakennus. Viime yönä Pikkolan päiväkoti tuhoutui rajussa palossa täysin.

Tutkinnanjohtaja Vesa Järvenpää Sisä-Suomen poliisista kertoo, että kaikkia neljää tulipaloa epäillään tahallaan sytytetyksi.

– Kyllä näin on. Meillä on syytä epäillä, että myös Pikkolan päiväkoti sytytettiin tahallaan, Järvenpää sanoo.

Hän ei ota kantaa siihen, onko kaikkien tulipalojen taustalla sama henkilö tai samat henkilöt.

– Emme spekuloi asiaa tässä vaiheessa tutkintaa.

Järvenpää sanoo, että tällä hetkellä poliisilla ei ole epäiltyjä.

– Meillä on kuitenkin tiettyjä havaintoja, ja niitä tarkastellaan nyt.

Hän muistuttaa, että kyseessä ei ole mikään pikkuasia.

– Olisi tärkeä huomata, kuinka vaarallisesta asiasta tässä on kyse erityisesti nyt, kun on kuumaa ja kuivaa. Näissä on aina potentiaalisesti tosi isot asiat käsillä sekä omaisuusvahingoissa että mahdollisissa henkilövahingoissa, Järvenpää korostaa.

Poliisi kaipaa myös lisää vihjeitä tulipaloista. Kaikki tiedot ja havainnot voi ilmoittaa Kangasalan poliisiaseman numeroon 0295 440 131 tai sähköpostilla vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi.

Lue myös: Pikkolan päiväkoti tuhoutui yöllä tulipalossa, sammutustyöt jatkuvat aamun ajan – Poliisi tutkii syttymissyytä

Lue myös: Suoraman urheilukentän pukukoppi syttyi tuleen yöllä – Palo lähti liikkeelle ulkoseinustasta

Lue myös: Kirkkoharjulla paloi yöllä maastoa kolmessa kohtaa – ”Jos nämä ovat jonkun aiheuttamia, niin tyhmää leikkiä tällainen”

Lue myös: Maastoa syttyi Suoramalla Linturinteen alueella – ”Kyllä siellä ihan liekillä paloi”

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.