Pikkolan päiväkoti tuhoutui yöllä tulipalossa, sammutustyöt jatkuvat aamun ajan – Poliisi tutkii syttymissyytä

2
Pikkolan päiväkodin rakennus tuhoutui tulipalossa täysin.

Pikkolan päiväkoti syttyi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä tuleen. Pelastuslaitos sai hälytyksen palopaikalle Riihikujalle kello 2.20.

Palokunnan saavuttua paikalle rakennus oli täyden palon vaiheessa.

Rakennus vaurioitui pelastuslaitoksen mukaan palossa pahoin. Päiväkoti ei ole enää päiväkotikäytössä.

Sammutus- ja raivaustyöt jatkuvat kohteessa arviolta puoleenpäivään asti. Pelastuslaitokselta oli kohteessa noin 20 sammutus- ja säiliöyksikköä. Noin 60 henkilöä osallistui sammutustöihin.

Poliisi ja pelastuslaitoksen palontutkijat selvittävät syttymissyytä.

Lue myös: Pikkolan päiväkodin ja kolmen muun tulipalon epäillään kaikkien olleen tahalleen sytytettyjä: ”Meillä on tiettyjä havaintoja, ja niitä tarkastellaan”

Päivystävä palomestari Juuso Nummela kertoo, että palon alkuvaiheessa savunmuodostus oli runsasta.

– Tyynen sään vuoksi savuhaitta poistui onneksi pääosin yläilmoihin, emmekä joutuneet antamaan lähialueille varoitusta. Kaupungin lähikiinteistöistä sammutettiin ilmastoinnit, Nummela kertoo.

Hänen mukaansa ei ollut myöskään suurta uhkaa siitä, että palo pääsisi leviämään lähirakennuksiin tai maastoon.

Nummela sanoo seitsemän aikaan aamulla, että jälkisammutus- ja raivaustyöt ovat päässeet käyntiin. Rakennus on tuhoutunut palossa täysin.

– Romahtaneita rakenteita on päästy raivaamaan ja rauniosta sammutellaan pesäkkeitä. Toivottavasti puolenpäivän aikaan ollaan valmiita.

Nummelan mukaan palolle ei ole tiedossa selkeää syttymissyytä.

– Tietojemme mukaan rakennus odotti purkua, eikä siinä ollut välttämättä enää sähköjäkään.

Kangasalla on palanut viimeisen viikon aikana useita kertoja. Ensin Suoramalla maastossa, sen jälkeen Kirkkoharjussa ja viimeisimpänä liekehti Suoraman pukukoppi.

– Kyllähän se pistää miettimään. Noin vuosi sitten Nokian ja Tesoman suunnalla oli tällaista liikkeellä. Se nousee aina mieleen, kun toistuvia syttymisiä tulee esiin, Nummela pohtii.

Hän kuitenkin korostaa, että syiden etsiminen on poliisin tehtävä.

Lue myös: Suoraman urheilukentän pukukoppi syttyi tuleen yöllä – Palo lähti liikkeelle ulkoseinustasta

Lue myös: Kirkkoharjulla paloi yöllä maastoa kolmessa kohtaa – ”Jos nämä ovat jonkun aiheuttamia, niin tyhmää leikkiä tällainen”

Lue myös: Maastoa syttyi Suoramalla Linturinteen alueella – ”Kyllä siellä ihan liekillä paloi”

2 kommenttia

  1. Heräsin savun hajuun ja nousin katsomaan näkyykö ikkunoista mistä savu tulee. Pikkola on aivan naapurissa ja päiväkoti oli ilmiliekeissä jo siinä vaiheessa. Soitin välittömästi klo 2.20 hätäkeskukseen. Nukkumaan menimme noin yhden aikaan jalkapallopelin jälkeen ja silloin ei ollut poikkeavaa näkyvissä pikkolassa vielä. Laitoin nimittäin Pikkolan puoleisen ikkunan kiinni ennen nukkumaanmenoa.

  2. Asun keskustassa. Menin nukkumaan 2:n jälkeen. Sisällä alkoi tuntua savun hajua, menin parvekkeelle katsomaan näkyykö mitään erityistä. Näkyi paksu sankka savu, oletin että torin lähettyvillä jossakin palaa. Edessä on taloja joten tarkemmin oli vaikea arvioida mistä savu tulee.
    Soitin hätäkeskukseen näköjään hyvin samaan aikaan kuin Ulla Sipiläkin. Aamulla hämmästyin, kun palo oli niinkin etäällä keskustasta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.