Pikkolassa työstetään viihdehistoriaa

0
Kiia Pöllänen, Julia Nukari, Jonna Luotoharju, Helena Paavola, Helmi Mattsson ja Jenni Juntunen lämmittelivät Tampereen ilmaisutaidon lukion koreografikurssia käyvän Pinja Palosaaren (etualalla) ohjauksessa, ennen kuin yhdeksäsluokkalaiset alkoivat työstää tulevan musikaalin tansseja.

Suomi täyttää tulevana vuonna 100 vuotta. Pikkolan koulussa vuosisataista taivalta juhlistetaan musikaalilla, joka työllistää 45 yhdeksäsluokkalaista ja muutamia koulun opettajia tulevaan kevääseen asti.

Tavoitteena Pikkolan musikaaliväellä on kattaa kaksituntisen esityksen aikana suomalaisen viihteen historia sadan vuoden ajalta.

– Olemme toteuttaneet yhdessä musiikinopettaja Outi Kotilaisen kanssa jo yhden musikaalin, jossa yhteistyömme sujui mainiosti. Suomen satavuotisen historian kunniaksi ajattelimme, että teemme nyt uuden musikaalin, mutta tällä kertaa vielä isomman, äidinkielen ja ilmaisutaidon opettaja Anne Herrala kertoo.

Iso on sana, joka kuvaa projektia varsin hyvin. Pikkolan koulun oman väen lisäksi mukana on esimerkiksi Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, jonka kautta esiintyjät saavat roolipuvut ylleen. 

– Tredussa suunnitellaan ja tehdään puvustus Kangasalan Pikkuteatterin avustuksella, Valkeakosken ammattioppilaitos tekee kampaukset ja maskeeraukset ja Tampereen ilmaisutaidon lukion koreografikurssilaiset tekevät meille tanssien koreografian.

Pikkolan koulun musikaali Kiintotähtiä ja tähdenlentoja suomalaisella viihdetaivaalla esitetään keväällä Kangasala-talossa kaikkiaan kahdeksan kertaa, joista puolet on etupäässä koululaisille suunnattuja päivänäytöksiä.

Työtä on kuitenkin vielä paljon edessä. Pikkolan urheilutalossa työn alla on tanssi.

– Tänään harjoittelemme liikkeitä ja rytmiä. Kaksi tanssia on jo tiedossa: Tankeros love ja Maailma on sun, yhdeksäsluokkalainen Jenni Juntunen paljastaa.

Projekti vaatii myös siihen sitoutuneilta opettajilta paljon.

– Nyt olemme oppilaiden kanssa vielä lähtökuopissa. Tällä viikolla julkistimme roolit, mutta olemme tutustuneet oppilaiden kanssa jo musikaalin ideaan ja käsikirjoitukseen. Tokihan olemme tehneet valtavasti taustatyötä viime keväästä alkaen, Herrala kertoo.

Vastuualueet on jaettu koulun opettajien kesken. Herralan mukaan myös yksi eläkeellä oleva opettaja on mukana produktiossa.

– Hoidamme markkinointiin, tuottamiseen ja yhteistyökumppaneihin liittyvät asiat porukalla. Outi Kotilainen on musiikkivastaava, ja käsikirjoitus ja ohjaus ovat minun vastuullani.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.