Koti Uutiset Pikkukissa vei koko käden

  Pikkukissa vei koko käden

  0
  Kaikki alkoi tästä takan päälle tarkoitetusta pikkukisusta.

  Jos Sirkku Sarjanen tulee kirpputorilta kotiin ja tuhahtelee, ettei myynnissä ollut yhtään kissaa, aviomies Matti tietää kissakadon syyn:
  – Ne ovat varmaan kaikki jo sinulla.
  Vaikka mies välillä naljaileekin, hän on vaimon keräilyharrastuksessa täysillä mukana; kokoaa tai rakentaa aina lisää hyllytilaa, kun entinen tulee täyteen.
  Paljon on nimittäin ehtinyt tapahtua siitä hetkestä, kun Sarjanen sai 15 vuotta sitten ystävältään lahjaksi pienen posliinikissan.
  – Sen oli tarkoitus koristaa takan reunusta kotonamme Rikunkujalla. Jotenkin asia riistäytyi käsistä, ja minusta tuli kissa-aiheisten tavaroiden keräilijä, Sirkku tunnustaa.

  Aloitetaanpa tavaraluettelo vaikkapa siitä, että kokoelmaan kuuluu lähes tuhat kissaesinettä. Niiden päälle tulevat, kirjat, taulut, kortit, pyyhkeet, valokuvat, ja niin edelleen.
  Sirkulle on helppo tuoda lahja tai tuliainen, sillä sukulaiset ja tuttavat tietävät tasan tarkkaan, mitä hän haluaa.
  – Itse teen ostoksia etupäässä kirpputoreilta. Matkoilta täytyy tietysti tuoda joku kissa-aiheinen muisto.
  Kuinka monta kertaa on käynyt niin, että kirpparilta on päätynyt kotiin esine, joka sieltä jo löytyy?
  – Ei kertaakaan. Jostain käsittämättömästä syystä muistan, mitä omistan. Ehkä niin käy silloin, kun asia on itselle todella tärkeä.
  Joku on ehdottanut, että tavaroista pitäisi tehdä kirjallinen luettelo.
  – Minä puolestani olen päättänyt, että mielessä pysyvät ne tarinat, joiden kuuluukin. Muut saavat unohtua.

  Sarjasen kissainnostuksen yksi innoittaja löytyy kotoa: 16-vuotias Mikki, maatiaiskissa, joka on kolmivärinen, niin sanottu kilppis. Nimi tulee kissan kilpikonnaväritteisyydestä.
  – Mikki on aito kangasalalainen, Huutijärveltä haettu.
  Mikki asuu Rikunkujalla, mutta Sarjasen kissakokoelma asustaa nykyisin hänen lapsuudenkodissaan Hilljaistenmiestenlaaksossa. Hän ja Tuula-sisko pitävät taloa kesäasuntonaan.

  Muutamia vuosia sitten Sirkku alkoi unelmoida kissatalon perustamisesta. Unelma otti tänä kesänä askeleen eteenpäin, kun hän ja siskonsa ovat järjestäneet ja järjestävät pari kertaa pop up -tyyppisiä kissakahviloita.
  Tarjolla on suolaista ja makeaa, ja ihmiset saavat kaikessa rauhassa tutustua komeaan kissakokoelmaan.
  – Olen kutsunut kahvilaan ystäviä ja sukulaisia. Haluan ajatella, että tämä on harjoituskesä ja ensi vuonna laajennan kävijäjoukkoa. Ihmisellä on oltava unelmia, Sirkku painottaa.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän