Pikkuteatteri on osa Kangasalan brändiä

0
Erkki Frick on nähnyt kaikki 18 Pikkuteatterin aiempaa esitystä plus tämänvuotisen Veljeni Leijonamielen. Kesään kuuluu tietysti vielä Hannu ja Kerttu -näytelmä Kisarannan kesäteatterissa.

Kangasalan Pikkuteatteri on kutsunut Erkki Frickin kunniapuheenjohtajakseen. Yhdistys haluaa kiittää häntä innostavasta otteesta toiminnan alkutaipaleella ja vuosien varrella saaduista lukuisista neuvoista ja tuesta.

Frick puolestaan on seurannut Pikkuteatterin liki kymmentä toimintavuotta erittäin tyytyväisenä.

– Vuonna 2009 suurin unelmani oli saada Mika Eerolan ideoima teatteri toimimaan. Nyt voin vain kiittää kaikkia aktiivisia ihmisiä siitä, että unelma on toteutunut, Frick sanoo.

– Pikkuteatteri on uudistunut ja kehittynyt vuosi vuodelta, se ei ole tyytynyt monistamaan edellisen vuoden toimintasuunnitelmaa. Yksi on kuitenkin säilynyt; aito innostus, hän jatkaa.

Mies on halunnut jakaa eteenpäin niitä oppeja, joita on itse toteuttanut työelämässä pankinjohtajana ja urheiluelämän johtotehtävissä.

– Johtajalla pitää olla tavoite, jota kohti hän kannustaa ja innostaa muita. Tekijöihin pitää luottaa ja olla itse hyvänä esimerkkinä. Parhaat tulokset syntyvät myönteisyyden kautta, tekijöiden osaamista saa hehkuttaa.

Frick uskoo, että teatterilaisilla on tekemisen lisäksi syvempikin aate; tässä tapauksessa kotiseututyö. Tällä on merkitystä myös Kangasalan brändille.

– Asuinkuntaa valitessaan perheet laittavat varmasti merkille, että lapsilla on täällä monipuoliset mahdollisuudet harrastaa niin urheilua kuin kulttuuriakin.

Frickin mielestä lasten ja nuorten teatterilla on tärkeä rooli kasvattajana. Teatterilaisista kasvaa edustavia, esiintymistaitoisia ja hyvin käyttäytyviä nuoria.

Ramppi-teatterin silloinen puheenjohtaja Erkki Frick lausui Pikkuteatterin alkusanat Kangasalan Sanomien haastattelussa, jossa hän kehotti kaikkia teatterista kiinnostuneita ottamaan yhteyttä.

Sahalahdelle juuri muuttaneet, teatteria pitkään harrastaneet Maiju ja Mika Eerola tarttuivat toiveeseen ja ilmaisivat halunsa aloittaa lasten ja nuorten teatterin luotsaamisen. Niin syntyi Pikku-Ramppi.

– Mika otti yhteyttä koulujen rehtoreihin ja sai luvan tulla kertomaan asiasta. Tilaisuuksissa tavoitettiin 55 innokasta 5–15-vuotiasta harrastuksesta kiinnostunutta, Frick kertaa lupaavaa aloitusta.

Ensimmäiseksi esitykseksi valikoitui Mika Eerolan ohjauksessa Saapasjalkakissa.

– Rampin rahkeet eivät millään riittäneet tarvittavien elementtien; lavastuksen, puvustuksen, markkinoinnin, varainhankinnan tarpeisiin. Niinpä keksimme kutsua urheilustakin tutut kantavat voimat eli vanhemmat apuun. Vanhemmillahan on suurin intressi tukea lapsensa harrastusta.

Frickin ja Eerolan tsemppaava värväystilaisuus tuotti tulosta. vanhempia saapui paikalle yli kaksikymmentä. Paula Mäkeläinen otti vetovastuun, perustettiin oma jaosto ja johtokunta, jonka jokainen jäsen sai vastuulleen konkreettisen tehtäväalueen.

Teatterin vapaaehtoisriveissä on edelleen samoja henkilöitä, vaikka omat lapset eivät enää mukana olisikaan.

– Ohjaaja Mika Eerolan primus motor -rooli ja vanhempien talkootyö ovat olleet vuosien varrella ratkaisevan tärkeitä, Frick kiittää.

Pikkuteatteri irrottautui omaksi yhdistykseksi vuonna 2010 hyvässä yhteistyön hengessä Ramppi-teatterin kanssa. Frick sanoo oman roolinsa olevan edelleen konsultoiva eli hän on tarvittaessa käytettävissä. Lisäksi hän toimii Pikkuteatterin toiminnantarkastajana.

Hänet nähdään tietenkin tänäkin kesänä myös katsomon puolella, sillä yksikään Pikkuteatterin esityksistä ei ole jäänyt mieheltä katsomatta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.