Pirkanmaa kiristää koronasuosituksia, Kangasala aloittaa valmistelut heti – Lue listaus uusista rajoituksista

0

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä on kokoontunut eilen lauantaina, koska koko Suomen ja myös Pirkanmaan koronatilanne on heikentynyt viime päivinä.

Koronanyrkki on päätynyt antamaan uusia suosituksia ja rajoituksia tilanteessa. Rajoituksista tiedotettiin sunnuntaina.

Kangasalan kaupunki kertoi sunnuntai-iltana, että sen valmiusjohtoryhmä kokoontuu maanantaina ja kaupunki alkaa heti valmistella suositusten toimeenpanoa. Asiasta tiedotetaan tarkemmin maanantaina.

Pandemiaohjausryhmän mukaan samalla kun tartuntamäärät ovat kasvaneet, yli 50-vuotiaiden osuus sairastuneista on kasvanut edellisviikosta. Pirkanmaallakin on sen mukaan olemassa realistinen uhka terveydenhuollon ylikuormittumisesta.

Kuluvalla viikolla oli lauantaihin mennessä todettu 152 tartuntaa. Näistä 93:n tartuntalähde oli tiedossa.

Pirkanmaa on lähellä siirtymistä leviämisvaiheeseen, joten Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä on linjannut uusia suosituksia.

Ohessa uudet suositukset listattuna:

 • Julkisissa sisätiloissa sekä museoissa ja teattereissa yleisömäärä suositellaan rajattavaksi 2.-21.12. korkeintaan kymmeneen henkilöön. Kaikissa yleisötilaisuuksissa suositellaan noudatettavan korkeintaan 10 hengen rajaa. Aluehallintovirastolle ehdotetaan yli 10 henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltämistä. Tarvittaessa myös yksittäinen kunta voi tehdä näitä koskevan velvoittavan päätöksen oman kuntansa osalta.
 • Julkiset ja yksityiset sisäliikuntatilat suositellaan suljettaviksi 2.-21.12.
 • Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien suositusta tauottamisesta jatketaan 21.12. asti
 • Uimahallit, kylpylät ja yleiset saunat suositellaan suljettaviksi 2.-21.12.
 • Nuorisotilat suositellaan suljettaviksi 2.-21.12.
 • Kirjastojen suositellaan 2.-21.12. tarjoavan rajattua palvelua vain lainaustoimintaa varten.
 • Huvi- ja leikkipuistot suositellaan suljettaviksi 2.-21.12.
 • Yksityistilaisuuksissa jatketaan 10 henkilön henkilösuositusta 21.12 asti
 • Kauppakeskuksissa suositellaan suljettaviksi oleskelutilat 21.12. asti
 • Työväen- ja kansalaisopistojen ja taiteen perusopetuksen kausi suositellaan päätettäväksi tai siirrettäväksi etäopetukseksi 2.-21.12.
 • Tarpeetonta matkustamista suositellaan vältettäväksi erityisesti leviämisvaiheen maakuntiin (tällä hetkellä esim. Uusimaa)

Toisen asteen opetus jatkuu Pirkanmaalla lähiopetuksena. Sekä oppilaat että henkilökunta noudattavat aiemman suosituksen mukaisesti kaikkia tartuntojen torjumiseksi annettuja ohjeita ja käyttävät kasvomaskeja.

Aiemmin annetut suositukset kasvomaskien käytöstä ja etätyöstä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden vierailuja koskevat rajoitukset pysyvät voimassa. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tarjotaan asiakkaille edelleen ensisijaisesti lähipalveluina.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.