Pirkanmaa siirtyy koronatilanteessa perustasolle – ”Korona ei ole ohi, mutta yhteistuumin on pystytty vähentämään tartuntoja”

0

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjaustyöryhmä tiedottaa, että maakunta siirtyy koronatilanteessa perustasolle.

Koronanyrkin mukaan sairaanhoitopiirin koronatilanne on edelleen helpottanut. Koronan ilmaantuvuus on edeltävän kahden viikon ajalta 21 tapausta 100 000 asukasta kohti. Positiivisten osuus Fimlabissa testatuista on 0,7 prosenttia.

– Korona ei ole ohi, mutta yhteistuumin on pystytty vähentämään tartuntoja. Erityisesti kouluissa opettajat ja oppilaat onnistuivat pitämään tartunnat vähissä koko kevään ajan, toteaa pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja Juhani Sand.

Pandemiaohjausryhmä korostaa koronarokotteen merkitystä perustasolla pysymisessä. Nykyisellä tasolla pysyminen edellyttää ykkös- ja kakkosrokotteen ottamista ja hygieniaohjeiden noudattamista.

Pandemiaohjausryhmä poisti tänään tiistaina suosituksensa aikuisten sisäliikuntarajoituksista. Aikuisten lajinmukainen harjoittelu ja kontaktilajit ovat nyt sallittuja myös sisätiloissa.

Sekä maskisuositus että etätyösuositus ovat edelleen voimassa.

Yksityisten ja julkisten palvelujen asiakkaille ja tapahtumien osallistujille on yhä annettava esimerkiksi toimintaohjeet riittävistä etäisyyksistä ja käsien puhdistamisesta. Myös pintoja on edelleen tehostetusti puhdistettava.

Aluehallintovirasto ottaa kantaa kokoontumisrajoituksiin, joihin perustasolle siirtyminen saattaa tuoda muutoksia.

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 55 tartuntaa, ja niistä saatiin selville 42:n tartuntalähde.

Perheiden sisäisiä tartuntoja oli 20. Ulkomailta tuli kahdeksan tartuntaa.

Kuusi tartuntaa saatiin ystävien ja sukulaisten tapaamisesta ja kolme tartuntaa kolmelta eri työpaikalta. Vapaa-ajan harrastuksesta saatiin kolme tartuntaa aikuisten sisäliikunnasta. Yksi tartunta todettiin ravintolasta.

Koronanyrkki kertoo, että tietojärjestelmien välisen häiriön vuoksi THL:n tilastoihin on Pirkanmaalle kirjautunut Fimlabin muiden sairaanhoitopiirien tartuntoja. Vika on korjattu ja THL:n ylläpitämä tartuntatautirekisteri saadaan sen mukaan ajan tasalle keskiviikkona.

THL:n ja Taysin tilastointitavassa on myös pieniä kotikunnista ja tilastointiviiveistä johtuvia eroja.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.