Pirkanmaalla kaksi uutta koronatartuntaa – Valkeakoskella testi vaihtuikin negatiiviseksi

0
Kuume on yksi koronaviruksen oireista.

Tampereen yliopistollinen sairaala tiedottaa, että Pirkanmaalla on todettu keskiviikon aikana kaksi uutta koronavirustartuntaa. Sairastuneiden lähikontaktit on Taysin tiedotteen mukaan selvitetty ja asetettu karanteeniin.

Tays kertoo myös, että sunnuntaina Valkeakoskella positiiviseksi todettu koronavirustartunta on osoittautunut varmistustestissä negatiiviseksi. Valkeakosken Roukon koulun tapaukseen liittyvät karanteenit voidaan tästä syystä purkaa.

Taysin mukaan alkuperäinen positiiviseksi tulkittu testitulos oli ollut vaikeatulkintainen.

– Tällaisissa tapauksissa tehdään aina varmistustesti, joka vie aikaa. Viime sunnuntaina oli kuitenkin epidemian rajoittamiseksi pakko tehdä päätös karanteeneista senhetkisen tiedon perusteella, tiedotteessa sanotaan.

Kaikki Tays Hatanpään ja Tays Keskussairaalan koronanäytteenottopisteissä asioineet potilaat saavat torstaista lähtien tekstiviestin koronatestin tuloksesta. Tulokset menevät myös suoraan OmaKantaan.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin neuvontanumero testauskohderyhmään kuuluville koronavirustartuntaa epäileville palvelee ympäri vuorokauden, puh. 03 311 65333.

Sairaanhoitopiiri on ryhtynyt siirtämään maalis-huhtikuun kiireetöntä hoitoa. Hengitystieoireisena ei kuitenkaan pidä tulla niille ajanvarauksella toimiville poliklinikoille, jotka kuuluvat kiireellisen hoidon piiriin. Kiireellisen hoidon ajanvarausvastaanottoja pidetään edelleen esimerkiksi syövänhoidossa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.