Pirkanmaalla kolme uutta koronatartuntaa – Enää ei testata lieväoireisia

2
Koronaviruksen oireet ovat samat kuin monessa muussa virustaudissa: Kuume, yskä, kurkkukipu, päänsärky, hengenahdistus ja lihaskivut. Kuva: Iclipart

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin perjantain aikana kolme uutta koronatartuntaa, tiedottaa Tampereen yliopistollinen sairaala. Kaksi tartunnoista on todettu matkailijoilta Pohjois-Italiasta ja yksi Sveitsistä.

Kaikkien lähikontaktit on lauantaiaamupäivään mennessä kartoitettu ja asetettu karanteeniin. Lisäksi THL selvittää kahden eri lennon aikana tulleita altistuksia.

Kaikki tartunnan saaneet ovat Taysin mukaan hyväkuntoisia ja kotona eristyksessä.

Tiedotteessa huomautetaan, että koska koronavirus on muuttunut pandemiaksi, viruksen näytteenoton kriteerit ovat muuttuneet. Sairaanhoitopiiri ei tutki koronavirusta lieväoireisilta matkailijoilta, elleivät he ole sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöitä.

– Tässä vaiheessa on tärkeää, että matkalta kotiutuvat jäävät kotiin sairastamaan, jos heillä ilmenee hengitystieinfektion oireita kahden viikon sisällä kotiutumisesta. Näin vältytään muiden henkilöiden altistamiselta, tiedotteessa sanotaan.

Koronavirusnäytteitä otetaan Taysin vuodeosastoille, valvontoihin ja teho-osastolle akuuttien hengitystieoireiden takia otettavilta potilailta, jos taudin syy ei ole ilmeinen.

Lisäksi näytteitä otetaan terveydenhuollon ja sosiaalihuollon henkilökunnalta ja työharjoitteluun osallistuvilta henkilöiltä, joilla on akuutin hengitystieinfektion oireet ja jotka ovat välittömässä potilastyössä.

Myös pitkäaikaishoidon ja hoivan asiakkaita testataan, jos koronavirustuloksella on merkitystä potilaan hoidon kannalta tai herää epäily osastoepidemiasta.  

Lisätietoja koronaviruksesta Pirkanmaalla Taysin verkkosivulla tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin neuvontanumero kohderyhmään kuuluville koronavirustartuntaa epäileville: ympäri vuorokauden puh. 03 311 65333.

Lue myös: Suoraman koulun diskoon osallistuneita ei aseteta karanteeniin: ”Altistumisriski on erittäin vähäinen”

Lue myös: Kangasalan kaupunki peruu kaikki yleisötilaisuudet loppuviikolta – Kaupunginsairaalaan vierailukielto

Lue myös: Yksi uusi tartunta Pitkäjärven koulun koronavirustapauksessa – Pirkanmaalla viisi uutta tapausta

2 kommenttia

  1. Ei jumankauta…NYT viimeistään kaikki Suomeen tulevat karanteeniin vähintään kahdesti 2 viikoksi!!
    Eikä vasta mahdollisten oireiden ilmettyä!!!

  2. Anoin lapsille jo ensi viikoksi kotiopetusta. En halua riskeerata mitään. Itse teen etänä niin paljon kun pystyn.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.