Pirkanmaalla tuuli nousee vaarallisiin lukemiin yöllä – ”Asiakkaiden varauduttava pitkiinkin sähkökatkoihin”

0
Myös Pirkanmaalle on annettu varoitus vaarallisista myrskytuulista. Kuva: Ilmatieteen laitos

Todennäköisesti kuluvan vuoden kovimmaksi myrskyksi luonnehdittu myräkkä saapuu tänään keskiviikkona Suomeen. Myös Pirkanmaalle on annettu keskiviikon ja torstain välisestä yöstä alkaen varoitus vaarallisen voimakkaista tuulista.

Pohjoistuuli puhaltaa ennusteiden mukaan Pirkanmaalla puuskissa 20 metriä sekunnissa.

– Myrsky on vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen voimakas. Tyypillisesti näin voimakkaat matalapainemyrskyt ajoittuvat myöhempään syksyyn ja talveen. Maa-alueilla puissa on vielä lehdet ja maa on roudaton, mikä tekee tästä myrskystä talvimyrskyjä vaikuttavamman, sanoo päivystävä meteorologi Ville Siiskonen Ilmatieteen laitokselta.

Sähkölaitos Elenia kertoo varautuvansa myrskyn aiheuttamiin sähkökatkoihin myös Pirkanmaalla.

Elenian mukaan myrskyn varsin poikkeuksellinen tuulen suunta pohjoisesta saa aikaan sähkökatkoja normaaleja enemmän.

– Koko Suomessa on lehdet puissa ja alkusyksyn sateiden jäljiltä maa on hyvin märkää, minkä vuoksi puustovaurioita on tulossa laajalti, Elenia varoittaa tiedotteessaan.

Elenia kertoo, että myrsky alkaa aiheuttaa sähkökatkoja keskiviikon ja torstain välisestä yöstä alkaen. Elenian verkkoalueella sähkökatkoja tulee ensimmäisenä Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa. Torstain aikana sähkökatkot laajenevat Pirkanmaalle ja Hämeeseen.

Elenia on yhdessä kumppaneidensa kanssa varautunut myrskyyn maanantaista alkaen.

– Tiistain aikana olemme käyneet läpi kaikki varautumiseen liittyvät toimenpiteet. Sähkökatkojen korjausta johtaa Elenian käyttökeskus. Urakoitsijoidemme asentajat kalustoineen ovat valmiudessa viankorjaukseen. Sähkökatkokartat näyttävät sähkökatkotilanteen reaaliaikaisesti, Elenian sivuilla kerrotaan.

– Asiakkaiden on varauduttava pitkiinkin sähkökatkoihin erityisesti haja-asutusalueilla Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Kanta-Hämeessä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.