Pirkanmaalta löydetty yksi muuntunut virustapaus – Koronanyrkki tiedotti uusista suosituksista

0

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä kokoontui tiistaina ja antoi katsauksen maakunnan koronatilanteesta. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on edelleen tartuntojen kiihtymisvaiheessa, vaikka uusia tartuntoja on ilmennyt viimeisen viikon aikana maltillisesti.

Koronanyrkki laajensi maskisuositusta koskemaan kaikkia 12 vuotta täyttäneitä. Suositusta jatketaan niin kauan, kuin Pirkanmaa on epidemian kiihtymisvaiheessa.

Maskeja suositellaan käytettäviksi myös koulukyydeissä, harrastustoiminnassa ja liikuttaessa ihmisjoukoissa, kuten busseissa ja kaupoissa. Alle ja yli 12-vuotiaista koostuvissa harrastusryhmissä voidaan harkita maskien käyttöä tapauskohtaisesti.

Kangasalan kaupunki ottaa suosituksen heti käyttöön. Kaupunki järjestää kouluille maskeja käyttöön tarpeen mukaan. 

Pandemiaohjausryhmä linjasi myös, että kirjastot lukusaleja lukuun ottamatta ja museot voidaan avata maskisuositusta ja turvavälejä noudattaen. Molemmissa on kuitenkin pysyttävä korkeintaan 10 henkilön ryhmäkoossa.

Myös uimahallit voidaan avata alle 20-vuotiaille ohjatun toiminnan piirissä oleville lapsille ja nuorille, eläkeikäisille sekä kaiken ikäisille lääkinnällisen kuntoutuksen piirissä oleville asiakkaille erikseen määriteltyinä aikoina.

Kangasalla muutosten toimeenpanoa valmistellaan ja niistä tiedotetaan lisää loppuviikosta.

Lasten ja nuorten sisäharrastusryhmissä ja yksityistilaisuuksissa noudatetaan toistaiseksi 10 henkilön kokoontumissuositusta. Aluehallintovirasto käsittelee Pirkanmaan kokoontumisrajoitusta kuluvalla viikolla.

Pirkanmaalla ei suositella tänä vuonna penkkariajelujen järjestämistä. Vanhojen tanssien sijaan suositellaan vaihtoehtoisia tapahtumia myöhemmin keväällä, esimerkiksi vapputansseja.

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 76 uutta koronatartuntaa. Alueella todettiin myös yksi Etelä-Afrikan kantaan kuuluva koronavariantti. Se todettiin ulkomailta saapuneella henkilöllä, joka on saapumisensa jälkeen ollut eristettynä.

Uusista tartunnoista15 todettiin perhepiiristä. Työpaikoilta todettiin seitsemän tapausta kahdesta eri työpaikasta. Sukulaisen ja ystävän tapaamisesta tuli viisi tapausta, tamperelaisesta baarista kolme.

Kaikkiaan kahdeksan tartuntaa todettiin tulleen Leviltä joko mökkiseurueesta tai baarista. Yksityisjuhlista todettiin kolme tartuntaa.

Hoito- tai hoivayksiköstä tartunnan sai kaksi henkilöä. Pirkanmaan tartuntojen alkuperästä pystyttiin jäljittämään 66 prosenttia. Suurin osa tartunnoista todettiin 20-29 -vuotiailla.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.