Pirkanmaan koronanyrkki: Kasvomaskit käyttöön koko peruskouluun – Harrastuksissa suositaan pienryhmiä

0
Koronatilanne edellyttää edelleen esimerkiksi maskien käyttöä. Kuva: KS Arkisto
Kuva: KS Arkisto

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä suosittelee kirurgisen kasvomaskin käyttöä koulun sisätiloissa ja koulukuljetuksissa peruskoulujen oppilaille 1. luokasta lähtien sekä edelleen toisen asteen oppilaille.

Pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki suosittelee myös yksityistilaisuuksien rajaamista korkeintaan kymmeneen henkilöön.

Koronanyrkki kertoo, että koronan ilmaantuvuus on Pirkanmaalla edelleen kasvussa ja sairaalahoidon kuormitus on koko maassa kasvanut jyrkästi.

Tehohoidon tarve on sen sijaan pysynyt melko vakaana.

Koronanilmaantuvuus oli viime viikon lopussa Pirkanmaan sairaanhoitopiriin alueella 1308 tartuntaa 100 000 asukasta kohden kahden viikon ajalta.

Koronanyrkin mukaan testeistä yli 40 prosenttia on tällä hetkellä positiivisia. Taysin vuodeosastoilla on 35 koronapotilasta ja teholla kuusi potilasta.

– Vallitsevassa epidemiatilanteessa tartunnanjäljityksessä ei ole enää mahdollista hallita tartuntaketjuja. Tartuntojen lähteistä saadaan selville varmuudella enää vain kymmenisen prosenttia, koronanyrkin tiedotteessa kerrotaan.

Pirkanmaan tartuntatautilääkärit käsittelevät jäljitystyön linjauksia keskiviikkona.

Yhden rokotuksen saaneita on Pirkanmaalla 88,6 prosenttia, kaksi rokotusta saaneita 84,7 prosenttia ja kolme rokotusta saaneita 28,9 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Pirkanmaalla on jo käytössä pääosa sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjeessä suositelluista toimenpiteistä.

Aluehallintoviraston rajoitukset tilojen käytöstä ovat voimassa 8.-21. tammikuuta.

Vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten harrastustoiminta ja nuorisotilojen ohjattu toiminta voivat jatkua, mutta urheilulajien kilpailutoimintaa ei suositella tammikuun aikana. Harrastuksissa suositellaan toimintaa pienryhmissä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.