Pirkanmaan koronatilanne maltillisessa kiihtymisvaiheessa – Tartuntoja erityisesti illanvietoista

0

Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän mukaan Pirkanmaan koronatilanne on yhä maltillisessa kiihtymisvaiheessa. Koronatapauksia ilmenee päivittäin keskimäärin noin kymmenkunta, mutta positiivisten testitulosten osuus on alle yksi prosentti.

THL tiedotti tänään, että Kangasalla todettiin eilen maanantaina neljä uutta koronavirustapausta.

Lue myös: Kangasalla neljä uutta koronavirustartuntaa

Koronan ilmaantuvuus Pirkanmaalla on nyt 28,1/100 000 asukasta kohden. Koko Suomessa luku on 51,1/100 000 asukasta.

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 85 uutta tartuntaa. Lähes puolet tartunnan saaneista oli valmiiksi karanteenissa.

Ylivoimaisesti eniten tartuntoja on todettu 20-29-vuotiaiden ikäryhmässä.

Tapauksista 26 ilmeni jalkapalloseurassa, ja näistä tartunnoista enemmistö syntyi illanvietossa. Lisäksi perheiden sisäisiä tartuntoja Pirkanmaalla todettiin 20. Loput olivat eri lähteistä, esimerkiksi jääkiekkojoukkueesta ja yhdestä lukiosta.

Vain 18 prosenttia eli 15 tartunnan lähdettä on jäänyt tuntemattomaksi. Tiedossa olevat tartunnat tulivat pääosin Pirkanmaan sisältä. Ulkomailta tartuntoja tuli vain viisi prosenttia.

Harrastustoiminnassa huomio tilan kokoon

Tilanne on pysynyt kokonaisuutena arvioiden ennallaan edelliseen viikkoon nähden. Tämän vuoksi Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä piti voimassa edellisviikon suositukset lisäämättä uusia suosituksia.

Ohjausryhmä korostaa, että jos turvaetäisyyksiä ei voi pitää, tulee käyttää kasvomaskia. Pirkanmaalla noudatetaan maan hallituksen etätyösuositusta. Julkisten palvelujen asiakaspalvelu pyritään pitämään auki mahdollisimman normaalisti.

Pirkanmaalla suositellaan, että yksityistilaisuuksia ei toistaiseksi järjestetä yli 50:lle hengelle. Pienemmissäkin tilaisuuksissa tulee käyttää kasvomaskeja, elleivät turvavälit toteudu.

Yksityistilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää. Yleisötilaisuuksissa noudatetaan maan hallituksen ja aluehallintoviraston suosituksia.

Jäljitystyöstä saadun kokemuksen perusteella erityisesti ihmisjoukkojen oleskelu ahtaissa tiloissa, kuten pukuhuoneissa tai juhlatiloissa, aiheuttaa riskejä. Liikuntatilojen pukuhuoneista kannattaa ohjausryhmän mukaan poistua mahdollisimman nopeasti.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.