Pirkanmaan koronatilanne rauhoittunut: ”Joulunaika ja vuodenvaihde ratkaisevat sen, voidaanko rajoituksia purkaa”

0

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä tiedottaa, että maakunnan koronatilanne on rauhoittunut. Myönteisestä kehityksestä huolimatta Pirkanmaa on silti edelleen kiihtymisvaiheessa.

Koronanyrkin mukaan positiivisten testien osuus on ollut viimeisen viikon aikana yksi prosentti tehdyistä testeistä.

Ryhmän antamat suositukset ovat voimassa 10. tammikuuta asti. Lisäksi AVi:n kokoontumisrajoitukset jatkuvat 17. tammikuuta saakka.

Pandemiaohjausryhmä kertoo tiedotteessa haluavansa kiittää Pirkanmaan asukkaita ja kuntia suositusten noudattamisesta. Syyskuun rauhalliseen tilanteeseen on kuitenkin vielä pitkä matka.

– Pirkanmaan ”välitodistus” näyttää nyt hyvältä. Tavoitteenamme on kuitenkin päästä koronatartunnoissa perustasolle. Joulunaika ja vuodenvaihde ratkaisevat sen, voidaanko suosituksia ja rajoituksia Pirkanmaalla lieventää. Toivomme, että joulua ja uutta vuotta vietetään alueellamme turvallisesti, sanoo pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja Juhani Sand.

Viime viikon aikana Pirkanmaalla todettiin yhteensä 117 tartuntaa. Niiden lähteet pystyttiin selvittämään 80 prosentissa tapauksista.

39 prosenttia sairastuneista oli edeltävästi karanteenissa.

26 tartunnasta tuliperhepiiristä, 20 hoito- tai hoivayksiköistä, 21 työpaikoilta ja 11 sukulaisten tai ystävien tapaamisesta.

Tartuntoja oli viime viikolla yhteensä 11:ssa eri työpaikassa. Ulkomailta tuli kahdeksan tartuntaa.

Yksityisistä juhlista tartunnan sai kaksi henkilöä, kuten myös yläkoulusta. Loput neljä olivat muita yksittäisiä tartuntalähteitä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.