Pirkanmaan maskisuositus muuttuu tänään – katso, missä tilanteissa maskia suositellaan käytettävän

0

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kasvomaskisuositus muuttuu tänään torstaina Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen eilen päivittämän maskisuosituksen seurauksena.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan kasvomaskia suositellaan 12-vuotta täyttäneille jatkossa seuraavissa tilanteissa:

  • Julkisessa liikenteessä ja takseissa sekä matkustajille että kuljettajille.
  • Kaikissa yleisissä sisätiloissa, joissa oleskelee paljon ihmisiä lähellä toisiaan.
  • Koronavirustestiin hakeutuville henkilöille matkatessaan näytteenottoon ja ennen negatiivisen testituloksen saamista, jos he joutuvat välttämättömän syyn vuoksi liikkumaan kodin ulkopuolella.

Ulkotiloissa 12 vuotta täyttäneiden on syytä käyttää kasvomaskia tilanteissa, joissa syntyy pitkäkestoisia liikkumista vaikeuttavia ruuhkia.

Peruskouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa maskia suositellaan koulujen työntekijöille ja kuudennen ja sitä ylempien luokka-asteiden oppilaille ja opiskelijoille sisätiloissa, kunnes kaikilla 12 vuotta täyttäneillä on ollut mahdollisuus saada molemmat rokotukset. THL on parhaillaan päivittämässä koululaisten maskisuositusta.

Sairaanhoitopiiri suosittelee myös varhaiskasvatuksen työntekijöille maskien käyttöä päiväkotien sisätiloissa, kunnes kaikilla 12 vuotta täyttäneillä on ollut mahdollisuus saada molemmat rokotukset.

Sosiaali- ja terveydenhuollossa on toistaiseksi voimassa yleinen maskisuositus kaikissa tiloissa. Työturvallisuduesta vastaava työnantaja voi velvoittaa maskin käyttöön työpaikalla.

Eri organisaatiot ja toimijat, esimerkiksi tilaisuuksien järjestäjät, voivat myös antaa omia suosituksiaan maskin käytöstä omissa tiloissaan tai tilaisuuksissaan.

Sairaanhoitopiiri muistuttaa, että erityisesti vailla täyttä rokotussarjaa olevien 12 vuotta täyttäneiden tulee kiinnittää erityistä huomiota maskien käyttöön.

Kangasalan kaupunki kertoo tiedotteessaan, että kaupungin palveluissa kasvomaskien käyttöä jatketaan Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän suosituksen mukaisesti.

Maskeja käytetään edelleen opetuksessa, varhaiskasvatuksessa sekä sosiaali- ja terveyspalveluissa. 

Juttua muokattu 1.10. 17.37. Lisätty tieto, että kaupungin palveluissa käytetään maskia suositusten mukaan.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.