Pirkanmaan nykyiset suositukset pysyvät voimassa toistaiseksi – lasten ja nuorten harrastustoimintaa voidaan avata

0

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin koronatilanne on myönteisestä kehityksestä huolimatta edelleen kiihtymisvaiheessa, tiedottaa Pirkanmaan sairaanhoitopiiri.

Siksi pandemiaohjausryhmä päätti tänään tiistaina pitää nykyiset suositukset voimassa toistaiseksi, lukuun ottamatta lasten ja nuorten harrastustoimintaa.

Ryhmän mukaan alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminta voidaan maakunnassa käynnistää 10. tammikuuta korkeintaan kymmenen henkilön ryhmissä aluehallintoviraston kokoontumisrajoitusta noudattaen.

Perusopetus ja toisen asteen opetus käynnistetään lähiopetuksena ja siirretään tarvittaessa tapauskohtaisesti kouluittain etäopetukseen. Toisella asteella suositellaan edelleen maskien käyttöä.

Muita Pirkanmaan linjauksia tarkastellaan seuraavan kerran 11. tammikuuta. Avin kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 17. tammikuuta asti.

Kangasalan kaupunki on aikaisemmin kertonut noudattavansa avin linjauksia tammikuun puoliväliin.

77 prosentissa lähde selvitettiin

Koronatartuntojen kahden viikon ilmaantuvuusluku on Pirkanmaalla nyt 29 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Positiivisten löydösten prosenttiosuus Fimlabin tutkimuksissa on 1,3 prosenttia.

Näytteenottoon hakeutuneiden määrä on edelleen selvästi alhaisempi kuin joulun alla.

Sairaanhoitopiirin mukaan toistaiseksi ei tiedetä, onko kyse todellisesta hengitysinfektioiden määrän vähenemisestä vai lomien aiheuttamasta viiveestä näytteenottoon hakeutumisessa.

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 70 uutta koronatartuntaa. Niistä 77 prosentissa lähde pystyttiin selvittämään.

Joulun jälkeisen viikon tartunnat painottuvat perhepiiriin, joissa todettiin 22 tartuntaa. Sukulaisten tai ystävien tapaamisiin kohdentui seitsemän tartuntaa.

Työpaikoilla todettiin 16 tartuntaa viidessä eri työpaikassa. Hoito- tai hoivayksiköstä tartunnan sai neljä henkilöä. Myös ulkomailta oli peräisin neljä tartuntaa.

Noin joka kolmas tartunnan saaneista oli edeltävästi karanteenissa viime viikolla.

Ajantasaiset suositukset löytyvät täältä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.