Pirte laajentaa koronatestaustaan – Kangasala toimii yleisenä näytteenottopisteenä

0
Pirten tekemät testaukset tapahtuvat Pirten Taysin ja Kangasalan toimipisteissä, joista Pirte Kangasala toimii jatkossa yleisenä näytteenottopisteenä.

Pirte lääkärikeskus ja työterveys tiedottaa laajentavansa koronatestauksen sekä omille työterveyshuollon asiakasyrityksilleen että muille Pirkanmaan alueen yritys- ja yksityisasiakkaille.

– Tähän asti olemme jo tehneet satoja testejä THL:n kriteereiden mukaisesti omistaja-asiakkaidemme Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hoitohenkilökunnalle, mutta nyt tilanteen muututtua avaamme testausmahdollisuuden myös muille alueen yksityis- ja yritysasiakkaille, kertoo Pirten johtava ylilääkäri Seppo Nikkari.

Testaustoiminnan laajentamisen toivotaan helpottavan myös Pirkanmaan alueen elinkeinoelämän tilannetta. Testaustulosten avulla moni yritys pystyy paremmin optimoimaan poikkeustilansa aikaista liiketoimintaa niin, että se pysyy mahdollisimman turvallisena kaikille osapuolille ja taloudellisia tappioita saadaan minimoitua.

– Testaukset tehdään edelleenkin aina viranomaisten suositusten ja lääkärin arvion perusteella, mikä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että testiin pääsee vain lähetteellä ja oireettomia ei testata. Seuraamme tilannetta jatkuvasti ja teemme tiivistä yhteistyötä Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kanssa, jotta testauskapasiteettimme hyödynnetään yhteiskunnan ja kulloisenkin tilanteen osalta optimaalisimmalla tavalla, Nikkari tarkentaa.

Pirten tekemät testaukset tapahtuvat Pirten Taysin ja Kangasalan toimipisteissä, joista Pirte Kangasala toimii jatkossa ”yleisenä” näytteenottopisteenä. Taysin testauspiste testaa jatkossakin pääosin hoitohenkilökuntaa.

Molemmissa toimipisteissä näytteenotto tapahtuu niille varatuissa sisätiloissa omilla sisäänkäynneillään.

Testausten analysoinnissa Pirten kumppaneina toimivat Fimlab ja Synlab.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.