Pitkäisaikaistyöttömiä työllistänyt Kuusi Oy lopetti toiminnan – sopivia työntekijöitä oli vaikea löytää

0
Kangasalan Uusi Osakeyhtiö Kuusi Oy on ajanut toimintansa alas. Puhelinvastaaja kertoo, että toiminta päättyi 20.12.2019. Kuva: Kuusi Oy

Pitkäaikais- ja nuorisotyöttömiä työllistäneen Kuusi Oy:n toiminta on päättynyt joulukuussa. Kangasalan Uusi Osakeyhtiö Kuusi Oy ehti toimia neljä vuotta. Se työllisti tuona aikana vähän yli sata henkilöä erilaisiin työtehtäviin.

Syynä toiminnan päättymiseen on Kuusi Oy:n toimitusjohtajan Saija Haaviston mukaan se, että sopivien työntekijöiden löytäminen on ollut viimeisen puolentoista vuoden aikana vaikeaa.

Kun toiminta alkoi vuonna 2016, oli Kangasalan työllisyystilanne heikompi kuin nyt. Kuusi Oy:n oli helpompi löytää työntekijöitä, jotka täyttivät palkkatuen ehdot ja olivat sopivia tarjolla oleviin töihin.

– Kuluneen vuoden lopulla olimme tilanteessa, jossa työntekijöistämme enää kolme oli pitkäaikaistyöttömiä tai muuten vaikeasti työllistyviä ja loput seitsemän tavanomaisessa työsuhteessa. Tilanne ei enää vastannut sitä ajatusta, jonka vuoksi yritys neljä vuotta sitten perustettiin, kertoo Haavisto.

Korjausliike ei auttanut

Kuusi Oy:n palkkalistoilla olleiden työntekijöiden työtehtävät vaihtelivat nurmikon leikkuusta ja haravoinnista remonttitöihin ja pienimuotoiseen uudisrakentamiseen. Siivoustöitä he tekivät enimmäkseen ikäihmisille ja silloin työhön sisältyi myös seuranpito. Asiakkaan kanssa istuttiin juttelemaan hetki

Lisäksi Kuusi Oy välitti vuokratyövoimaa paikallisille yrityksille. Haaviston mukaan osa työttömistä työllistyi suoraan yrityksiin vuokrasuhteen jälkeen.

Kuusi Oy:n tekemän tiedustelun mukaan noin 75 prosenttia yrityksessä neljän vuoden aikana työskennelleistä henkilöistä on työllistynyt edelleen, lähtenyt opiskelemaan uutta alaa tai päivittää jo olemassa olevaa tutkintoaan.

Lopettamispäätökseen vaikutti myös se, että Kangasalan kaupunki ei enää tukenut hanketta. Lisäksi sosiaalitoimen tilaukset loppuivat ja lukion kahvilatoiminta siirtyi toiselle yrittäjälle kilpailutuksen seurauksena.

Haaviston mukaan Kuusi Oy:n toiminta oli tarkan euron bisnestä. Asiakkaiden tuntitaksa haluttiin pitää kohtuullisena. Hintojen tarkistaminenkaan ei saanut Haaviston mukaan toimintaa niin kannattavaksi, että jatkaminen olisi ollut järkevää.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.