Koti Uutiset Pitkäjärven yhdeksäsluokkalaiset myivät tuhansia virtuaalilaseja digitaalisessa Yrityskylässä

  Pitkäjärven yhdeksäsluokkalaiset myivät tuhansia virtuaalilaseja digitaalisessa Yrityskylässä

  0
  Tuuli Toivonen, Siiri Kuivalainen, Emma Pölkki ja Jere Paavilainen johtivat kansainvälistä Samsungia apunaan vain tabletit, kynät ja laskimet.

  Yhdeksäsluokkalaiset Tuuli Toivonen, Siiri Kuivalainen, Emma Pölkki ja Jere Paavilainen ovat juuri myyneet kymmeniätuhansia virtuaalilaseja saksalaisasiakkaille. Tilauksia satelee muualtakin. Varasto uhkaa tyhjentyä tuotteista. Olisi valmistettava uusia tuotteita ja toimitettava jo myydyt tuotteet asiakkaille.
  – Ei me voida vain myydä tuhottomasti, ja toimittaa sitten tuotteet myöhässä. Ei me pärjätä markkinoilla vain myymällä, vaan yrityksen maineeseen on panostettava, Paavilainen toteaa.
  Toivonen, Kuivalainen ja Pölkki nyökkäilevät ja ryhtyvät sitten luomaan yritykselleen parempaa strategiaa, jolla pärjätä globaaleilla markkinoilla.
  Itsetarkoituksellisen myymisen lisäksi he aikovat jatkossa ottaa huomioon yrityksensä maineen, asiakastyytyväisyyden, liiketuloksen ja investoinnit.
  Työntekijöinä he aikovat vakuuttaa asiakkaat kielitaidolla, ystävällisyydellä, empatialla ja huumorintajulla.

  Pitkäjärven koulun 9A-luokka otti viime viikolla osaa digitaaliseen pelitilanteeseen, jossa nuoret johtavat tiimeinä yritystä maailmantalouden pyörteissä.
  Maalis-huhtikuussa pilotoitava talouden, työelämän ja yrittäjyyden oppimisympäristö Yrityskylä Yläkoulu Pirkanmaa sijaitsee Tampereen teknillisen yliopiston Kampusalueella Hervannassa.
  Yrityskylässä voittajatiimi on se, jonka johtama yritys pärjää markkinoilla parhaiten.
   – Globaali talous vaikuttaa meidän kaikkien elämään ja on tärkeää, että jo peruskoululaiset ymmärtävät kansainvälisten yritysten liiketoimintaa, Yrityskylä Pirkanmaan aluepäällikkö Johanna Vihinen toteaa.

  Ennen vanhaan lasten ensikosketus talousasioihin tapahtui viikkorahan avulla. Raha joko käytettiin heti tai se kuskattiin säilöön pankkiin.
  – Digitalisaation takia nykypäivän lapset eivät välttämättä edes hahmota, että pankit ovat ihan oikeita rakennuksia, joihin voi kävellä sisään, Johanna Vihinen toteaa.
  Hän ihasteli, kuinka innokkaasti Pitkäjärven koululaiset osallistuivat. Myös Pitkäjärven koulun opinto-ohjaaja Hanna Koskinen kehuu, kuinka upeasti nuoret löysivät oman roolinsa pelissä.
  – Nuoret käyttivät hyväksi omia vahvuuksiaan, kuten esimerkiksi organisointitaitoja, esiintymistä, tietotekniikkataitoja, englantia, loogista ajattelua, ongelmanratkaisukyky tai matemaattisia taitoja. Harvinaista herkkua oli, että kaikki tiimit yrittivät täysillä loppuun saakka.

  Vaikka itse pelijärjestelmä on digitaalinen, peli ohjaa oppilaita myös jatkuvaan keskinäiseen vuorovaikutukseen.
  Lisäksi neuvotteluita käydään kasvotusten pankin ja asiakkaiden kanssa. On osattava vakuuttaa asiakkaat, miksi juuri oman yrityksen tuotteita kannattaa ostaa.
  Esimerkiksi tiimi nimeltä MEJT­ ilmoitti yrityksensä luovan uusia työpaikkoja ja panostavan kestävään kehitykseen.  Lisäksi tiimi kertoi pitävänsä huolta työoloista.
  Erilaiset mainehaasteet keskeyttivät tableteilla pelattavan hektisen pelin tuon tuosta. Oppilaat joutuivat muun muassa laatimaan lehdistölle tiedotteita ja selvittelemään työntekijöidensä työssä jaksamista.
  Hanna Koskisen sekä historian ja yhteiskuntaopin opettaja Liisa Leppäsen mukaan päivä tarjosi oppilaille varsin monipuolisen kattauksen työelämä-, yrittäjyys- ja taloustaitoja.
  – Yhteiskuntaopin ja opon tunneilla puhutaan paljon niin kutsutusta sisäisestä yrittäjyydestä, eli yritteliäästä luonteesta ja asenteesta. Oli hienoa, että Yrityskylässä yrittäjyyteen perehdyttiin näin konkreettisella tavalla, Leppänen iloitsee.
  Koskisen mukaan päivä oli opettavainen ja mieluisa sekä opettajille että oppilaille.
  – Tällaisia oppimiskokemuksia tarvitaan peruskouluun lisää.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän