Mainos

Pohjoista flamencoa vai rouheaa bluesrockia?

Micke Björklöf & Blue Strip. Kuva Timo Happonen
Micke Björklöf & Blue Strip. Kuva: Timo Happonen

Kangasala-talon huhtikuun puolivälin konsertit tarjoavat tarjoavat taituruutta genrejen ääripäistä.

Maailman pohjoisimman flamencolaulajan, Anna Murtolan uusi projekti ”La Tierra Blanca” on maailmanluokan flamencomusiikkia pohjoisesta Suomesta. Alkuvuodesta 2023 julkaistu La Tierra Blanca -albumi on Murtolan toinen soololevy, joka on kerännyt runsaasti kiitosta kansainvälisissä musiikkimedioissa. Elokuussa 2023 albumi valittiin Saksan levykriitikoiden vuoden albumi -ehdokkaaksi.

Levyn ohjelmiston ympärille rakennettu julkaisukonsertti on ääni- ja videotaidetta, suomenkielistä runoutta ja flamencomusiikkia yhdistävä valovoimainen liveshow.

La Tierra Blanca (suom. Valkoinen maa) on espanjalaisen flamencoperinteen ja laulajan omien pohjoisten juurien välinen liitto. Oulusta lähtöisin olevan Murtolan musiikin sanoitukset ja teemat ammentavat pohjoisesta luonnon- ja mielenmaisemasta, henkilökohtaisista kokemuksista sekä menneisyyden tarinoista. Osin myös suomalaisesta kansanperinteestä.

Konsertissa äänitaiteilija Paavo Impiön luonnonäänten ja synteettisten äänimaisemien kollaasit kohtaavat ihmisäänen herkkyyden ja aseistariisuvan voiman. Pohjoista valoa ja varjoa hohkaava videotaide yhdistyvät flamencon ilmaisuvoimaiseen perinteeseen ja pohjoismaisen flamencon huippumuusikoista koostuvan kokoonpanon tinkimättömään musiikilliseen osaamiseen.

La Tierra Blanca Kangasala-talossa keskiviikkona 17.4. klo 19.
Lisätiedot ja liput>>

Micke Björklöf & Blue Strip kangasala-talossa 18.4.2024
Micke Björklöf & Blue Strip. Kuva: Timo Happonen

Micke Björklöf & Blue Strip: tässä porukassa on tunnetta, voimaa ja taitoa! Bluesrockin ystäville täydellinen paketti. Micke Björklöf on nähty lavalla niin Erja Lyytisen kuin Eero Raittisen kanssa. Oman Blue Strip -bändinsä kanssa hän on kiertänyt niin kansainvälisillä kuin kotimaisilla areenoilla. Colors of Jealousy -kiertueella bändi juhlii niin 30 toimintavuottaan kuin uusinta albumiaan.

Micke Björklöf & Blue Strip – Colors Of Jealousy Kangasala-talossa torstaina 18.4. klo 19. Lisätiedot ja liput>>

KategoriaMainos

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.