Pohjola satsaa Kangasalle

0
Maanrakennustyöt alkoivat Mäntyveräjässä perjantaina. Vesa Paavilainen naputteli paikoilleen työmaan rajamerkkejä.

Pohjola Rakennus Oy Häme satsaa vahvasti Kangasalle.
Tallimäkeen Vatialaan on tulossa 105 kerrostaloasuntoa, ja rakennustyöt ovat alkaneet myös yhtiön Suoraman ja Mäntyveräjän uudiskohteissa.
Yhteensä Pohjolalla on nyt tekeillä Kangasalla 269 kerros- ja rivitaloasuntoa.
– Rakenteilla olevat kohteet valmistuvat alkuvuoteen 2017 mennessä, hankekehitysjohtaja Harri Kiviranta kertoo.

Suoramalle Pohjola rakentaa kaksi seitsenkerroksista kerrostaloa, joissa on yhteensä 104 asuntoa. Isolukontien suuntaisesti tehtävien talojen pohjakerroksista osa varataan liiketiloiksi.
 Ensimmäisessä kohteessa maanrakennustyöt on jo aloitettu, ja rakentamaan päästään heinäkuun lopussa. Toisen talon tekoon ryhdytään Kivirannan mukaan heti, kun ensimmäinen saadaan runkovaiheeseen.
– Nykyinen liikerakennus, jossa on R-kioski, puretaan marraskuussa jälkimmäisen rakennuksen tieltä. Molemmat talot ovat valmiina vuoden 2017 alussa.
Suoraman kohde on sikäli erikoinen, että kaikki sen huoneistot ovat samankokoisia. Valittavissa on 39,5 neliötä joko saunalla tai ilman.
Hankkeen kokonaisarvo on 12,3 miljoonaa euroa.

Mäntyveräjään on tulossa rivitaloasuntoja. Maanrakennustyöt Asemantien, Hakoistentien ja Ruutanantien väliselle peltoaukealla käynnistyivät perjantaina.
Ensimmäisessä vaiheessa alueelle nousee kaksi kohdetta. Toinen on vapaarahoitteinen, 27 huoneistosta koostuva yhtiö, toinen 33 asunnon vuokrataloyhtiö.
– Molemmat valmistuvat syksyllä 2016, ja niiden kokonaisarvo on 10,8 miljoonaa.
Kakkosvaiheessa yhtiöiden väliin jäävälle tonttimaalle rakennetaan kaksi rivitaloyhtiötä lisää. Niihin tulee 50–60 omistusasuntoa. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa jo ensi vuonna.

Näin voimallinen satsaaminen yhteen kuntaan on poikkeuksellista.
– Luvut ovat isoja jopa Tampereen mittakaavassa, mutta Kangasala on meille tärkeä ja selkeä markkina-alue, Kiviranta perustelee.
Pohjola luottaa Kangasalan imuun, sillä kunta on pitänyt huolta palveluistaan ja kehittänyt aktiivisesti keskustaansa rakentamalla sinne muun muassa uimahallin.
– Meistä Kangasala on vetovoimainen kunta. Ihmiset haluavat sinne, ja minne ihmiset haluavat mennä, sinne me rakennamme.
Tallimäen asuntokauppa on Kivirannan mukaan käynyt odotusten mukaisesti – ei erinomaisesti, mutta kohtuullisesti.
Mäntyveräjän vapaarahoitteisen avauskohteen ennakkomarkkinointiin hän on kutakuinkin tyytyväinen.
– 14 asuntoa eli yli puolet on varattu. Siitä on hyvä aloittaa. Suoraman kerrostaloasuntoja ei asetettu ennakkomarkkinointiin, vaan kaikki 104 asuntoa pannaan suoraan myyntiin.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.