Poikkeuksellinen tilanne herättää auttamisenhalun: Yrittäjäjärjestöt muistuttavat, että apua kannattaa kysyä

0
Kangasalan Yrittäjien verkkosivuilta löytyy tietoa poikkeustilanteesta selviämiseen. Sieltä muun muassa löytyy yrittäjälle ohjeita etätyön järjestämiseen. Kuva: Kuvakaappaus yrittäjät.fi-sivuilta.

Yrittäjäjärjestöt ja Business Kangasala Oy haluavat yhdessä auttaa yrittäjiä, joilla on vaikea tilanne koronavirustartuntojen neuvoksi.

Kangasalan Yrittäjät, Kuhmalahden Yrittäjät ja Business Kangasala Oy ovat yhdistäneet voimansa auttaakseen yrityksiä poikkeusaikana. Nopeasti muuttunut koronatilanne on muuttanut yritysten toimintakenttää radikaalisti.

Yrittäjäjärjestöjen ja Business Kangasalan yhteisessä tiedotteessa todetaan, että palvelualojen asiakaskato, tapahtumatuotannon kokoontumiskiellot ja perusliiketoiminnassa sairaspoissaolot sekä karanteenit näkyvät yritysten toiminnassa välittömästi.

Tulovirran pysähtyminen, lomautukset, sopimusten sitovuus, verot ja maksut vaativat yrittäjältä nopeaa reagointia ja päätöksentekokykyä paineen alla.

Neuvoja kannattaa kysyä

Yrittäjäjärjestöt haluavat, että kukaan yrittäjä ei jää tässä tilanteessa yksin. Järjestöt yrittävät auttaa mahdollisuuksien mukaan. Tiedotteessa muistutetaan, että vaikeissakin tilanteissa kannattaa rohkeasti lähteä selvittämään omia mahdollisuuksia erilaisiin maksujärjestelyihin ja tukiin, joilla selvitä koronaepidemian yli.

Business Kangasala, Kangasalan Yrittäjät ja Kuhmalahden Yrittäjät lupaavat uutisoida sähköisissä kanavissaan ahkerasti yrittäjille suunnatuista tiedotteista, palveluista ja rahoitushauista. Ne jakavat viranomaisten ja yrittäjäjärjestöjen uusimmat tiedot.

Neuvonta toteutetaan puhelimitse, sähköpostitse tai erilaisten etäyhteyksien avulla, jotta myös yrittäjäjärjestöjen ja Business Kangasalan henkilökunta säilyy terveenä ja töissä mahdollisimman pitkään.

— Me yhdessä selviämme tästä. Jokainen voi tehdä omia henkilökohtaisia valintoja ja ostaa paikalliselta! Osta mieluummin kotimaisista pienistä verkkokaupoista tai hanki lahjakortteja palveluihin, jotka voit hyödyntää pandemian kukistuttua, toteavat Kangasalan ja Kuhmalahden yrittäjien sekä Business Kangasalan edustajat.

He kehottavat jokaista miettimään, miten kukin voisi olla osa ketjua, jolla säilytetään paikalliset yritykset ja palvelut. He myös kannustamme kaikkia yrittäjiä, joiden työn kannalta se on mahdollista, etsimään uusia tapoja tuottaa palvelua, jotta päästään pahimman yli.

— Yrittäjän tulevaisuus on yhteinen asiamme, jokainen yrittäjä on meille tärkeä, todetaan tiedotteessa.

Lisätietoa

  • Kangasalan Yrittäjät, Saija Haavisto, puh. 040 837 0080
  • Kuhmalahden Yrittäjät, Petri Täyrönen, puh. 050 084 6709
  • Business Kangasala Oy, Päivi Kuusivaara, puh. 044 430 9246

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.