Poliisi: Alle 15-vuotias poika myönsi sytyttäneensä tulipalot – Ei osannut kertoa teoilleen motiivia

0
Pikkolan päiväkodin rakennus tuhoutui tulipalossa täysin.

Poliisi kertoo, että Kangasalla lyhyen ajan sisällä syttyneet neljä tulipaloa ovat alkakaneet selvitä Sisä-Suomen poliisin saamien vihjetietojen ja valvontakameroiden tallenteiden avulla.

Viime viikon maanantain ja tiistain välisenä aikana oli sytytetty yhteensä neljä tulipaloa maastossa Kirkkoharjun ja Linturinteen alueilla. Tulipalot vaurioittivat maapohjaa ja puustoa, kahdessa tapauksessa melko laajalta alueelta.

Paloissa oli poliisin mukaan myös potentiaalista vaaraa siitä, että ne olisivat päässeet leviämään. 

Perjantaina sytytettiin aamuyöllä tuleen Suoraman urheilukentän pukutila-varastorakennus. Rakennukselle aiheutui tuntuvia vahinkoja. 

Maanantaina sytytettiin aamuyöllä tuleen Riihikujalla oleva entinen Pikkolan päiväkotirakennus. Tyhjillään olleelle rakennukselle aiheutui isot vahingot.  

Poliisi kuuli rikollisiin tekoihin epäiltynä Pirkanmaalla asuvaa alle 15-vuotiasta poikaa, joka myönsi poliisin mukaan olleensa kaikkien palojen sytyttäjä.

– Hän kertoi paloista asioita, jotka täsmäsivät poliisin tiedossa olleisiin tapahtumien yksityiskohtiin. Mitään varsinaista motiivia näille teoille hän ei osannut kertoa, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Koska kyseessä on lapsi, poliisi ei tiedota henkilöstä tai asioista tarkemmin. Alle 15-vuotiaana poika ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa, joten rikostutkinnat eivät tule etenemään syyteharkintaan ja oikeuskäsittelyyn.

Alaikäinen on kuitenkin korvausvastuussa teoistaan. Kaikissa näissä tulipaloissa on asianomistajana Kangasalan kaupunki. Normaalin käytännön mukaisesti poliisi ilmoitti asiasta myös lastensuojeluviranomaisille.  

Rikoksia tutkitaan vahingontekorikoksina. Maastossa sytytettyjen palojen osalta saattaisi täyttyä myös muu rikosnimike, riippuen palojen leviämisriskin todennäköisyydestä ja muista seikoista. 

Lue myös: Pikkolan päiväkoti tuhoutui yöllä tulipalossa, sammutustyöt jatkuvat aamun ajan – Poliisi tutkii syttymissyytä

Lue myös: Suoraman urheilukentän pukukoppi syttyi tuleen yöllä – Palo lähti liikkeelle ulkoseinustasta

Lue myös: Kirkkoharjulla paloi yöllä maastoa kolmessa kohtaa – ”Jos nämä ovat jonkun aiheuttamia, niin tyhmää leikkiä tällainen”

Lue myös: Maastoa syttyi Suoramalla Linturinteen alueella – ”Kyllä siellä ihan liekillä paloi”

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.