Pääuutiset Poliisi: Kangasalan asuntomurrot saattavat olla osa isompaa kokonaisuutta

Poliisi: Kangasalan asuntomurrot saattavat olla osa isompaa kokonaisuutta

0

Poliisi tutkii kahta asuntomurtoa ja yhtä asuntomurron yritystä Kangasalla. Kaikki kolme tapausta ovat sattuneet parin viikon sisällä.

Ensimmäinen tapahtui maanantaina 16. joulukuuta Kangasalan keskustassa Valamontiellä.

24. joulukuuta yritettiin murtautua Haarakujalla sijaitsevaan omakotitaloon Suoramalla. Murto jäi kuitenkin yritykseksi, koska talon asukkaat heräsivät.

Kolmas tapaus sattui keskiviikon ja torstain välisenä aikana 25.-26. joulukuuta. Tuolloin murtauduttiin Kangasalan keskustan kupeessa Kaarina Maununtyttären tien varrella sijaitsevaan omakotitaloon.

Murtoja myös muualla

Lisäksi poliisi tiedottaa, että asuntomurtoja on tapahtunut myös muualla Suomessa.

Tiistain ja keskiviikon välisenä aikana ilmeni Seinäjoella kolme asuntomurtoa, joista yksi jäi yritykseksi. Tapauksessa otettiin Raahessa kiinni kaksi ulkomaalaista miestä. Miesten käytössä oli Liettuan kilvissä ollut auto.

Myös Salossa murtauduttiin omakotitaloon asukkaiden ollessa pois kotoa. Murto tapahtui maanantaina.

Sipoossa murtauduttiin lauantai-iltana 28. joulukuuta omakotitaloon. Tekijät saatiin nopeasti kiinni. Tutkinnassa on selvinnyt, että epäillyt tekijät ovat Georgian kansalaisia jotka olivat tulleet maahan vain joitakin päiviä ennen tekoa.

Kangasalan murrot osa kokonaisuutta?

Kangasalla ei ole rikoskomisario Antti Uusipaikan mukaan tullut ilmi uusia murtoja. Poliisi jatkaa aiemmin ilmitulleiden tapausten aktiivista tutkintaa.

– Tässä vaiheessa ei ole mitenkään poissuljettua se, että Kangasalan seudun asuntomurrot ovat osa isompaa kokonaisuutta. Asuntoihin kohdistuneissa murroissa rikokset ovat monesti sarjarikoksia, ja tekijät voivat liikkua huomattavan laajallakin alueella, Uusipaikka kertoo.

Hän sanoo, että poliisi on saanut uutisoinnin vuoksi vihjeitä Kangasalan murroista.

– Otamme kuitenkin mielellämme yhä vastaan ennestään ilmoittamattomia havaintoja autoista ja henkilöistä, Uusipaikka toteaa.

Havaintoja voi ilmoittaa puhelimitse virka-aikaan Kangasalan poliisin tutkinnan numeroon 0295 445 889 tai sähköpostilla tutkinta.kangasala@poliisi.fi tai vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi.

Lue lisää Kangasalla tapahtuneista murroista:

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän