Pääuutiset | Uutiset

Poliisi rajaa alueen, hälytysajoneuvoja liikkeellä, ulkona loukkaantuneiksi maskeerattuja ihmisiä: Kaivannossa harjoitellaan suuronnettomuutta

Kuva: KS arkisto

Kangasalan Kaivannon sairaalan ympäristössä harjoitellaan syyskuun lopulla suuronnettomuutta. Harjoitus järjestetään 29. syyskuuta noin kello 10-13 ja mukana ovat Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Sisä-Suomen poliisilaitos ja Pirkanmaan pelastuslaitos.

Sairaanhoitopiiristä harjoitukseen osallistuvat Tays Keskussairaala, Tays Valkeakoski ja Tays Hatanpää.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessaan, että suuronnettomuus on harvinainen tilanne. Suomessa tapahtuu keskimäärin vähemmän kuin kerran vuodessa sellaisia onnettomuuksia, joissa vaikeasti loukkaantuneita potilaita on enemmän kuin viisi.

– Tällaisissa onnettomuuksissa korostuvat eri viranomaisten välinen yhteistyö ja sairaaloiden kyky nostaa hoitovalmiuttaan vaaditulle tasolle nopeasti. Koska tilanteita on tosielämässä harvoin, valmiutta täytyy harjoitella säännöllisesti, tiedotteessa sanotaan.

Tyhjillään olevan Kaivannon sairaalan alueella järjestettävä harjoitus voi näkyä ohikulkijoille ja vaikuttaa liikenteeseen.

Tiedotteen mukaan alueella on harjoituspäivänä useita ambulansseja, pelastuslaitoksen ajoneuvoja ja poliisiautoja. Ulkoalueilla saattaa myös näkyä loukkaantuneiksi maskeerattuja ihmisiä.

Tays Päivystys Acutan ja Kaivannon välillä kulkee päivän aikana ambulanssiliikennettä.

Poliisi rajaa harjoitusalueen, ja liikennettä saatetaan ohjata valtatie 12:lla.

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.