Poliisi teki päätöksensä uimahallin toimitusjohtajan potkuista tulleesta tutkintapyynnöstä – Taustalla tulehtuneet välit

1

Poliisi on tehnyt päätöksensä Kangasalan Uimahalli Oy:tä koskevasta tutkintapyynnöstä. Tutkinnanjohtaja Pasi Nieminen Sisä-Suomen poliisista kertoo, että poliisi on päättänyt olla aloittamatta tutkintaa.

– Asiassa ei ole syytä epäillä tapahtuneen rikosta, Nieminen linjaa.

Niemisen mukaan asiaa selvitettäessä on käynyt ilmi, että yhtiön toimitusjohtajan ja yhtiön hallituksen joidenkin jäsenten välit ovat olleet pitkään tulehtuneet.

– Ristiriitoja ei ole saatu sovittua keskusteluista ja sovitteluista huolimatta. Yhtiön toimitusjohtaja on irtisanottu luottamuspulaan vedoten, mikä on osakeyhtiölain mukaan mahdollista.

Nieminen huomauttaa, että koska toimitusjohtaja ei ole yhtiöön nähden työsuhteessa, työsuojelulain säännökset eivät tule hänen kohdallaan sovellettavaksi.

– Esiselvittelyssä poliisi ei löytänyt perusteita väitettyjen rikosten syytä epäillä -kynnyksen ylittymiselle.

Kangasalan uimahalliyhtiön toimitusjohtajana yli seitsemän vuotta työskennellyt Paula Liinamaa erotettiin toimitusjohtajan pestistä kesäkuussa 2018.

Liinamaa teki poliisille tutkintapyynnön huhtikuussa.

– Tutkintapyynnössä hän pyysi tutkimaan, onko hallituksen puheenjohtajan syytä epäillä syyllistyneen työpaikkakiusaamiseen, henkiseen pahoinpitelyyn, kunnianloukkaukseen ja epäasialliseen kohteluun. Lisäksi hän pyytänyt tutkimaan, ovatko jotkut hallituksen jäsenet ja eräät kaupungin hallintoon kuuluneet henkilöt sallineet ja mahdollistaneet tällaisen menettelyn jatkumisen useiden vuosien ajan, Pasi Nieminen kertoo.

Lue myös: Riita uimahallin toimitusjohtajan erottamisesta kärjistynyt – nyt asiaa kommentoi kaupunki

Lue myös: Uimahallin toimitusjohtaja vaihtuu

1 kommentti

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.