Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Pölyt pois tv-suosikeista

Putouksen tämän vuoden voittajahahmo Aina Inkeri Ankeinen saa vakavan – tai oikeastaan hyvinkin iloisen – haastajan tänä iltana Havisevan koulun kevätjuhlassa.

Uutiset - 10.5.2017 kello 14.45
Kangasalan Sanomat / Sari Heliövaara
Pölyt pois tv-suosikeista
Sohvaperunat Erkki (Kalle Palttala) ja Anja (Iida Kemiläinen) katsovat, kun Putouksen Ajatollah Autollah (Vertti Heinonen) kurvailee lavalla.

Aina Iloinen Antila on yksi havisevalaisten oman Putous-version valloittavista hahmoista.

– Aina Inkeri Ankeinen oli oma suosikkini Putouksessa, mutta halusin vähän iloisemman roolin. Kehitimme hahmon yhdessä Rean kanssa, sanoo tokaluokkalainen Enni Antila viitaten Töllöttelyä-esityksen ohjaajaan ja käsikirjoittajaan Rea Kovaljeff-Lahteen.

Lavalla nähdään tänään monta muutakin hulvatonta hahmoa: Amurin Rinkeli, Ajatollah Autollah, Heimo Hämärä, Minimies ja Manageri, Antti Huisku, Kaunokki Kansitakki ja Anneli Kenneli.

Esitystä arvostelevat, kuinkas muuten kuin koulun omat Sohvaperunat.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Putouksen lisäksi toisen, neljännen ja kuudennen luokan oppilaiden yhteisessä Töllöttelyä-esityksessä on mukana Talent, jossa oppilaat pääsevät esittelemään omia taitojaan.

Kykyjenetsintäkisassa jatkoon pääsystä on kisaamassa ihan oikeita tanssi- ja musiikkiesityksiä, vitsiniekkoja, taikureita, akrobaatteja ja voimailijoita.

Havisevan Tanssii tähtien kanssa -versiossa oppilaat pyörähtelevät estradilla musiikin tahtiin keltaisten paperitähtien kanssa.
Esitys huipentuu koulun jättävien kutosten Haluatko pikkolalaiseksi -tietovisaan, jossa arvuutellaan muun muassa, syödäänkö Pikkolassa roskaruokaa, ei mitään, sushia vai normaalia ruokaa ja pukeudutaanko yläkoulussa märkäpukuun, koulupukuun, omiin vaatteisiin vai kenties maastopukuun.

Jos nyt kevätjuhlassa Havisevalla revitellään ja hullutellaan, on syksyllä vuorossa arvokkaampi tilaisuus, jossa juhlistetaan samalla kertaa 100 vuotta täyttävää Suomea ja 60-vuotiasta Havisevan koulua. Nykyinen koulurakennus otettiin käyttöön syksyllä 1957.

– Loppusyksystä järjestettävässä juhlassa on tarkoitus laulaa vanhoja koululauluja ja tutustua entisajan koulunkäyntiin muun muassa vanhojen oppikirjojen avulla, kertoo Kovaljeff-Lahti.

Koululla järjestetään juhlan yhteydessä myös näyttely, jota varten aletaan kerätä jo keväällä materiaalia, kuten vanhoja luokka- ja muita kuvia, käsitöitä, koulukirjoja, tarinoita ja kaikenlaista koulunkäyntiin liittyvää esineistöä.

– Havisevan koulu on kylällä erittäin merkittävä rakennus, jossa myös monet yhdistykset järjestävät toimintaa.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös