Koti Uutiset Pölyt pois tv-suosikeista

  Pölyt pois tv-suosikeista

  0
  Sohvaperunat Erkki (Kalle Palttala) ja Anja (Iida Kemiläinen) katsovat, kun Putouksen Ajatollah Autollah (Vertti Heinonen) kurvailee lavalla.

  Putouksen tämän vuoden voittajahahmo Aina Inkeri Ankeinen saa vakavan – tai oikeastaan hyvinkin iloisen – haastajan tänä iltana Havisevan koulun kevätjuhlassa.

  Aina Iloinen Antila on yksi havisevalaisten oman Putous-version valloittavista hahmoista.

  – Aina Inkeri Ankeinen oli oma suosikkini Putouksessa, mutta halusin vähän iloisemman roolin. Kehitimme hahmon yhdessä Rean kanssa, sanoo tokaluokkalainen Enni Antila viitaten Töllöttelyä-esityksen ohjaajaan ja käsikirjoittajaan Rea Kovaljeff-Lahteen.

  Lavalla nähdään tänään monta muutakin hulvatonta hahmoa: Amurin Rinkeli, Ajatollah Autollah, Heimo Hämärä, Minimies ja Manageri, Antti Huisku, Kaunokki Kansitakki ja Anneli Kenneli.

  Esitystä arvostelevat, kuinkas muuten kuin koulun omat Sohvaperunat.

  Putouksen lisäksi toisen, neljännen ja kuudennen luokan oppilaiden yhteisessä Töllöttelyä-esityksessä on mukana Talent, jossa oppilaat pääsevät esittelemään omia taitojaan.

  Kykyjenetsintäkisassa jatkoon pääsystä on kisaamassa ihan oikeita tanssi- ja musiikkiesityksiä, vitsiniekkoja, taikureita, akrobaatteja ja voimailijoita.

  Havisevan Tanssii tähtien kanssa -versiossa oppilaat pyörähtelevät estradilla musiikin tahtiin keltaisten paperitähtien kanssa.
  Esitys huipentuu koulun jättävien kutosten Haluatko pikkolalaiseksi -tietovisaan, jossa arvuutellaan muun muassa, syödäänkö Pikkolassa roskaruokaa, ei mitään, sushia vai normaalia ruokaa ja pukeudutaanko yläkoulussa märkäpukuun, koulupukuun, omiin vaatteisiin vai kenties maastopukuun.

  Jos nyt kevätjuhlassa Havisevalla revitellään ja hullutellaan, on syksyllä vuorossa arvokkaampi tilaisuus, jossa juhlistetaan samalla kertaa 100 vuotta täyttävää Suomea ja 60-vuotiasta Havisevan koulua. Nykyinen koulurakennus otettiin käyttöön syksyllä 1957.

  – Loppusyksystä järjestettävässä juhlassa on tarkoitus laulaa vanhoja koululauluja ja tutustua entisajan koulunkäyntiin muun muassa vanhojen oppikirjojen avulla, kertoo Kovaljeff-Lahti.

  Koululla järjestetään juhlan yhteydessä myös näyttely, jota varten aletaan kerätä jo keväällä materiaalia, kuten vanhoja luokka- ja muita kuvia, käsitöitä, koulukirjoja, tarinoita ja kaikenlaista koulunkäyntiin liittyvää esineistöä.

  – Havisevan koulu on kylällä erittäin merkittävä rakennus, jossa myös monet yhdistykset järjestävät toimintaa.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän